Responsive Menu
Add more content here...


Contribuţii importante pentru salvarea vieţii unui copil de 4 ani. Oameni cu totul deosebiţi şi o binefacere de Paşti – Cupa ”Împreună pentru Vlad!”

by Mircea ARDELEAN
0 comment 62 views
A+A-
Reset

Pentru salvarea unui copil de 4 ani, bolnav de leucemie, a avut loc o mobilizare pentru strângere de fonduri cum rar mai vedem. Când a aflat de caz, viceprimarul din Jibou, Vlad Paşcalău, a luat totul din scurt şi a mobilizat imediat oamenii de acţiune din organizaţia de tineret social-democrată, pe care o conduce.

În numai câteva zile a organizat un eveniment sportiv de anvergură la ”Sinteticul” din Jibou. Cupa ”Împreună pentru Vlad”, desfîşurată luni, în a doua zi de Paşti, a adus la acest eveniment caritabil 16 echipe din judeţ şi din judeţele învecinate, care au contribuit cu spectacolul şi cu  taxa de participare, bineînţeles donată pentru salvarea lui Vlad.

Tinerii social-democraţi din tot judeţul au contactat marile cluburi de fotbal şi jucători cu notorietate de la care s-au adunat tricouri şi mingi cu autografe, alte obiecte-simbol care fie au fost licitate, fie au fost extrase la tombolă luni, banii adunaţi fiind în beneficiul micuţului suferind de leucemie, cvare are nevoie imediat de untratament foarte costisitor.

Au participat în jur de 500 de persoane la eveniment. S-au strâns bani frumoşi din donaţiile generoase ale participanţilor, spectatorilor, personalităţilor care s-au alăturat campaniei ”Împreună pentru Vlad”. Plus donaţiile făcute în urna Crucii Roşii amplasate în incintă.

O licitaţie plină de inedit – cine cu ce s-a ales

Licitaţia pentru suvenirurile cu care au contribuit echipa mari şi jucători cu notorietate din fotbalul românesc a adus bani buni în contul pentru salvarea lui Vlad.

Pe lângă implicarea în organizarea evenimentului, personalităţi sălăjene au contribuit cu fonduri generoase participând la această licitaţie.

Primarul din Jibou, Dan Ghiurco, a fost câştigătorul licitaţiei pentru un tricou al echipei UTA Arad, semnat de toţi jucătorii.

Ionel Ciunt, primarul Zalăului, a licitat până a câştigat tricoul echipei FC Argeş, de asemenea cu semnatorile tuturor jucătorilor.

Deputatul Florian Neaga a oferit cel mai mult pentru tricoul reputatului arbitru Ovidiu Haţegan, care este arbitru FIFA din 2008 şi a arbitrat şi în Champions League. Dar Ovidiu Haţegan este şi absolvent de Medicină.

Foarte ambiţioasă la licitaţie a fost şi tânăra avocată Iulia Costina, primvicepreşedinte al TSD Sălaj, care a plătit cel mai mult pentru un tricou al lui Octavian Popescu.

Licitaţia a adus multe mii de lei şi în spatele simbolurilor reprezentate de obiectele licitate a fost ambiţia participanţilor de a contribui cât mai mult.

Mingea campionilor – premiul cel mare al tombolei

La tombola organizată pentru strângerea de fonduri s-au vândut sute de bilete. Pe lângă tricouri ale unor jucători cunoscuţi şi alte obiecte, premiul cel mare pus la bătaie a fost o minge de fotbal semnată de antrenorul Dan Petrescu şi de toţi jucătorii campioanei României, CFR Cluj. Un simbol în jurul căruia s-au adunat bani pentru Vlăduţ.

16 echipe de Locul I

Competiţia a fost pentru strângerea de fonduri cât mai consistente pentru vindecarea lui Vlăduţ, dar s-a jucat fotbal de calitate pentru spectatori, pentru toţi cei care au donat. Primele trei clasate au fost, în ordine, echipele TSD Sălaj, Generaţia 94 şi TSD Jibou. Dar, prin mobilizrea pentru cauza Cupei ”Împreună pentru Vlad!”, toate echipele sunt de Locul I. 


Vlad Paşcalău, viceprimarul din Jibou

„Când am aflat de situaţia disperată a micuţului Vlad, de numai 4 ani, cu leucemie, şi că are şanse la viaţă dacă se strâng cei aproximativ 100.000 de euro pentru un tratament complex, am ştiut că putem avea o contribuţie importantă să-l salvăm din strânsoarea bolii necruţătoare.

Tinerii social-democraţi au deja experienţă în implicare socială, ştiam de la ce pornim, şi am cerut o mobilizare la scară largă. Ne-am gândit la soluţia care să aducă cei mai mulţi bani pentru salvarea lui Vlad în cel mai scurt timp şi contribuţia celor care donează să fie o plăcere.

În nici zece zile am organizat campionatul de miniforbal la care am reuşit să aducem în jur de 500 de persoane. Răspunsul la mobilizare pentru viaţa lui Vlad, deşi mizam pe el, a fost unul nemaipomenit; mi-a dat o emoţie puternică, nu pot mulţumi participanţilor în măsura în care simt că ar trebui să o fac.

Mulţumesc tuturor tinerilor care au făcut efortul pentru a da anvergura evenimentului, care se traduce într-o sumă importantă pentru viaţa micuţului Vlad. Mulţumesc echipelor participante, sutelor de spectatori.

Sprijinul din partea primarului Dan Ghiurco a fost esenţial. Au mai fost alături de noi pentru acest eveniment primarul Zalăului, preşedintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, deputatul Florian Neaga, primarul din Letca, Dorel Man, liderul aleşilor locali, şi viceprimarul din Zalău, Teodor Bălăjel. Le mulţumesc pentru implicare şi pentru contribuţiile generoase”.


Dan Ghiurco, primarul Jiboului

„Îl susţinem în lupta pentru viaţă pe Vlăduţ, împotriva unei boli crunte. Cupa ”Împreună pentru Vlad!” a fost un tur de forţă, cu rezultat impresionant. A adus aproximativ 500 de oameni în sprijinul unui copil suferind. Acţiunea l-a avut ca promotor pe colegul meu, viceprimarul Vlad Paşcalău, liderul tineretului social-democrat din Sălaj, care a înţeles imediat că trebuie făcut ceva urgent şi consistent în ajutorul lui Vlăduţ, pentru care timpul are altă  unitate de măsură.

A te dărui e o bucurie mare, cine dăruieşte nu sărăceşte niciodată. Cine poate face binele şi-a înţeles rostul. Oamenii care fac binele au ceva ce egoiştii nu au, pace interioară. Pentru reuşită, în afară de bani mai e nevoie de ajutorul ui Dumnezeu. Dumnezeu să îi răsplătească pe cei care s-au alăturat campaniei de ajutorare a lui Vlăduţ„.


Florian Neaga, deputat

„Motivarea comunităţii sălăjene pentru salvarea lui Vlad, un copil de 4 ani bolnav de leucemie, a avut parte de un impuls puternic din partea tinerilor social-democraţi din judeţ, coordonaţi de Vlad Paşcalău, iar demersul lor trebuie apreciat.

Au organizat în numai câteva zile un eveniment sportiv caritabil la care au participat sute de persoane. Au reuşit să atragă în această campanie personalităţi din lumea sportului românesc, iar simboluri din fotbal au căpătat valoare prin scopul nobil al evenimentului caritabil, sănătatea unui copil. A fost o reuşită prin rezultatul reprezentat de donaţii şi prin impulsionarea campaniei promovate de tinerii social-democraţi sub titlul ”Împreună pentru Vlad”.


Teodor Bălăjel, viceprimarul Zalăului

„E multă emoţie în demersul pe care îl facem pentru salvarea vieţii unui copilaş de 4 anişori, Vlăduţ, care suferă de leucemie. Un demers pe care tinerii social-democraţi sălăjeni l-au ridicat luni, în a doua zi de Paşti, la standard de reuşită exemplară. Au acţionat natural, congruent cu sufletul lor, şi au reuşit să mobilizeze sute de oameni sub egida unui eveniment sportiv de anvergură. Faptul că este vorba de un copil cu leucemie este o nefericire pentru familie, rude, prieteni, dar şi pentru comunitate ca întreg.

Pornirea de a ajuta pe cineva aflat în necaz este parte din cultura noastră şi acţiunea la baza căreia au stat empatia, emoţia pozitivă, responsabilitatea şi încrederea în reuşită pentru organizarea evenimentului caritabil de la Jibou sunt dovada că tinerii sunt perfect apţi pentru a asigura fundament unei societăţi aşezate temeinic pe valori, Se spune că la necaz îţi trebuie minte multă. Tinerii social-democraţi au confirmat că sunt responsabili. Au avut în ultima perioadă mult succes, au avut multe rezultate, prin acţiunile lor de implicare socială„.


Continuăm, pentru viaţa lui Vlăduţ

Lucrurile mari se fac numai împreună. Cei care doresc să ajute să mergem până la capăt pentru a-l avea pe Vlăduţ printre noi o poate face în conturile pe care le expun mai jos, cu gândul că o contribuţie, nu contează dacă e foarte mică sau mai consistentă, e o contribţie pentru viaţa unui copil.

RO32 RNCB 0218 0055 7352 0004 – titular cont: Fălauş Gheorghe

RO58 RNCB 0218 0055 7352 0021 – cont euro – titular cont: Fălauş Gheorghe

RO31 RNCB 0218 0055 7352 0022 – cont lire – titular cont: Fălauş Gheorghe

You may also like

Leave a Comment