Responsive Menu
Add more content here...


Continuă suspendarea activităților cu publicul la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău

by Mihai POP
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Prin Decizia nr. 19 din 30.03.2020 a Managerului Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, privind adoptarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus continuă suspendarea activităților cu publicul, respectiv vizitarea spațiilor expoziționale și a activităților culturale până la încetarea stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020.

Chiar dacă activitatea cu publicul nu se desfășoară în această perioadă, munca nu este întreruptă la Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău. Specialiștii muzeului (cercetători științifici, muzeografi, restauratori, conservatori etc.)  desfășoară alte activități specifice, cum ar fi: valorificarea informațiilor din cercetările de teren (arheologice, antropologice, etnografice etc.); redactarea unor cărți și/sau articole științifice ce vor fi publicate; întocmirea dosarelor de clasare a pieselor de patrimoniu; procesarea scanărilor fotogrammetrice a pieselor din patrimoniul muzeului; modelarea 3D a unor artefacte arheologice; transcrierea interviurilor realizate în teren, activități de pedagogie muzeală (online) pentru copii etc.

Toate aceste activități și multe altele (cum sunt cele de conservare și restaurare a patrimoniului) se realizează atât în forma de telemuncă (acolo unde este posibil) cât și în spațiile muzeului, respectând toate măsurile pentru protejarea împotriva infectării cu Covid-19.

De asemenea, se lucrează la identificarea și punerea în practică a diverse forme de a aduce în fața publicului rezultatul activității acestora și în această perioadă, cum ar fi expoziții virtuale, vizite virtuale, vizionări online a unor filme documentare, prezentare online și/sau modelari 3D a patrimoniului etc.

Așadar #stațiacasă venim noi la voi în această perioadă. Vă pregătim diverse surprize în perioadă următoare, atât pe pagina de Facebook(dați un like paginii https://www.facebook.com/muzeuzalau.ro/pentru a ne urmări și a fi la curent cu ultimele noutăți 😊) , cât și pe site (http://muzeuzalau.ro), pagina de Instagram și cea de Youtube a muzeului.

Țineți aproape! Vă mulțumim!

Dr. Corina Bejinariu

Manager MJIAZ

You may also like

Leave a Comment