Responsive Menu
Add more content here...


Consumul alimentelor de sezon ar putea fi benefic pentru organism

Consumul alimentelor de sezon ar putea fi benefic pentru organism. Studiile arată că o „dietă cu alimente de sezon” poate să-ți ofere mult mai multe vitamine organismului. Pe măsură ce vara înaintează, specialiștii recomandă introducerea de noi fructe și legume în alimentație

by Mihai POP
0 comment 144 views
A+A-
Reset

Consumul unei varietăți de fructe și legume este unul dintre multele aspecte care fac dieta mediteraneană să fie una sănătoasă. De asemenea, include o abundență de nuci, leguminoase, fasole și grăsimi sănătoase din ulei de măsline și pește.

Consumul alimentelor de sezon ar putea fi benefic pentru organism

Specialiștii spun că, indiferent în ce parte a lumii locuiești, cumpărarea produselor de sezon este un pas ușor către obiceiuri alimentare mai bune.

Consumul alimentelor de sezon este un fel de cale pentru a construi o varietate în dieta zilnică, spun specialiștii. Consumul unei varietăți mari de fructe și legume este, de asemenea, o parte importantă a unei nutriții echilibrate.

Aceste obiceiuri pot scădea riscul bolilor de inimă, a obezității și a altor afecțiuni cronice.

Alegerea fructelor și legumelor care sunt abundente pe piață în fiecare lună este o modalitate perfectă de a-ți diversifica dieta.

Toate aceste legume sunt bogate în antioxidanți și fibre și oferă o gamă largă de vitamine, minerale și carbohidrați complecși. De asemenea, consumul alimentelor de sezon te împiedică să mai cumperi alimente procesate care ar putea fi periculoase pentru alimentatia ta.

A consuma produse de sezon înseamnă adesea și a mânca local, spun specialiștii de la Health.com. Pe lângă beneficiile pentru mediu, produsele locale au, în general, mai mulți nutrienți, deoarece s-au copt în mod natural și sunt consumate imediat după ce au fost culese.

În felul acesta vei putea să maximizezi vitaminele și mineralele care se află în alimente.

Vei maximiza, de asemenea, polifenolii și antioxidanții care sunt bazele modului în care reducem riscul de îmbolnăvire, menționează Parade.com.

Cum poți începe să consumi fructe și legume de sezon

Schimbarea dietei necesită multă atenție. Poate fi dificil să-ți diversifici dieta din prima cu fructe și legume de sezon.

Sursa: CaTine

You may also like

Leave a Comment