Responsive Menu
Add more content here...


Consiliul Județean Sălaj investește masiv în handbalul juvenil. Peste 1,3 milioane lei pentru Handbal Club ”Valeria Motogna” și Dinamyc Zalău!

Instituția condusă de Dinu Iancu-Sălăjanu sprijină consistent două cluburi de juniori din municipiu. Pentru HC Valeria Motogna, Consiliul Județean Sălaj a pregătit o susținere de 505.000 lei, în timp ce pentru Dinamyc Zalău suma este și mai mare de 833.000 de lei

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 96 views
A+A-
Reset

Handbalul a fost și este în continuare sportul în care Consiliul Județean Sălaj își îndreptă cel mai mult atenția. De aproape 20 de ani, Consiliul Județean Sălaj a susținut activitatea de la HC Zalău, fiind principalul finanțator. Mai mult, pentru noul sezon care bate la ușă, instituția condusă de Dinu Iancu-Sălăjanu a mărit bugetul alocat pentru echipa lui Gheorghe Tadici, care va beneficia de o creștere de aproximativ 30%.

Concret, HC Zalău va beneficia în noua stagiune de aproape 4,2 milioane lei, față de 3 milioane cât a fost bugetul în sezonul trecut.

Se vorbea însă de o o susținere mult mai consistentă a habdbalului de performanță, însă Consiliul Județean Sălaj a considerat că este de bun augur să aloce un buget mai mult decât rezonabil și altor structuri sportive care practică handbalul, însă la nivel de juniori!

Într-un Proiect de Hotărâre privind repartizarea sumelor pentru finanţarea activităţilor de performanţă, desfăşurate de structurile sportive locale de juniori în anul competiţional 2024-2025 se arată faptul că două cluburi de juniori din  Zalău urmează să primească peste 1,3 milioane de lei. Este vorba de HC ”Valeria Motogna” și Dinamyc Zalău.

”Se aprobă repartizarea sumelor alocate pentru finanţarea programelor sportive ale
cluburilor sportive de drept privat de juniori, înfiinţate pe raza unităţii administrativ-teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deţinătoare ale certificatului de identitate sportivă, ce se vor desfăşura în anul competiţional 2024-2025, în cuantum de 1.338.000 lei”, se arată în Proiectul de Hotărâre.

Asociația Sportivă Handbal Club ”Valeria Motogna” urmează să primească 505.000 lei, din care 252.500 în anul 2024, în timp ce pentru Handbal Club Sportiv “Dinamyc Zalău” Consiliul Județean Sălaj a pregătiti un buget și mai consistent de 833.000 de lei. Doar în acest an, clubul condus de Adriana Ștefănescu va primi 416.500.

Pentru anul bugetar 2025, sumele în cuantum de 669.000 lei, vor fi cuprinse în bugetul judeţului cu această destinație.

Este de apreciat faptul că instituția condusă de Dinu Iancu-Sălăjanu investește și în sectorul juvenil, însă nimeni nu se aștepta la astfel de finanțare masivă pentru două cluburi care au strict activitate de juniori. Acest subiect naște multe semne de întrebare, mai ales că vorbim despre un nivel la care primează mai degrabă sportul de masă, decât cel de performanță.

You may also like

Leave a Comment