Considerată o nouă Vali Motogna, Andreea Bujor se pregătește să își facă bagajele de la HC Zalău. Handbalista este acuzată de acte de indisicplină

by Călin ONICAŞ
0 comment 161 views
A+A-
Reset

Jucătoarea nu a fost inclusă de Gheorghe Tadici în lotul cu care HC Zalău a plecat în stagiul montan de la Cheile Grădiștei, iar clubul vrea să îi rezilieze contractul motivând mai multe acte de indisciplină. Există însă şi voci care spun că, de fapt, toate aceste acuze vin ca urmare a faptului că handbalista nu mai este de acord să îşi prelungească contractul cu HC Zalău

În vara anului 2021, când a fost transferată de la Corona Braşov, Andreea Bujor (n. 30 noiembrie 2001) era văzută ca o nouă Valeria Motogna. “O jucătoare foarte bine înzestrată. La vârsta ei, Motogna nu avea calităţile ei fizice şi motrice. Bujor are o talie care o avantajează şi poate să ajungă la un nivel înalt, dacă se va antrena foarte bine. Poate să ajungă chiar peste Vali Motogna. Aşa o văd eu, iar experienţa mea îmi dă dreptul să fac astfel de aprecieri”, spunea Gheorghe Tadici în momentul venirii ei la Zalău.

Şi, după modul în care a evoluat pe semicerc în mai multe meciuri, interul Zalăului chiar era o mare promisiune a handbalului românesc. Memorabil a fost meciul cu Rapid Bucureşti din toamna anului 2021, când handbalista a înscris nu mai puţin de 13 goluri pe terenul liderului din Liga Florilor!

Multe au fost vocile care spuneau că jucătoarea care joi împlineşte 22 de ani ar trebui să fie titulară de drept şi că trebuie să joace cât mai mult. Din păcate, în ultima perioadă, a fost exact invers: interul Zalăului a evoluat tot mai puţin.

Acum, a venit şi motivul pentru care handbalista a fost mai mult rezervă. Jucătoarea este acuzată de mai multe acte de indisciplină şi, unde, tocmai în curtea unui club în care Gheorghe Tadici a stabilit tot timpul reguli “de fier” ce trebuiesc respectate cu sfințenie.

Fără să dea detalii, oficialii clubului au anunţat că HC Zalău se va despărţi de handbalistă, iar primul pas a şi fost făcut. Andreea Bujor nu face parte din lot pentru cantonamentul de la Cheile Grădiştei, acolo unde gruparea sălăjeană se află de câteva zile.

Gurile rele spun că, în ultima perioadă, Bujor nu s-a mai pregătit corespunzător cu echipa şi ar fi intrat în contre cu Gheorghe Tadici. Mai mult, handbalista ar fi plecat de capul ei din locul în care este cazată echipa. Se pare că ea este singura jucătoare a Zalăului, care acum locuieşte în alt loc, în condiţiile în care toate handbalistele stau într-o clădire pusă la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Sălaj.

Din păcate, nici cifrele nu o ajută prea mult pe jucătoare. Într-o statistică întocmită de Federaţia Română de Handbal, în ce priveşte procentajul aruncărilor la poartă, Andreea Bujor este al 46-lea inter din cei 50 ce evoluează în Liga Florilor.

Există însă şi voci care spun că, de fapt, toate aceste acuze vin ca urmare a faptului că handbalista nu mai este de acord să îşi prelungească înţelegerea cu gruparea de la poalele Meseşului. Andreea Bujor are contract cu HC Zalău până în vara anului 2024.

You may also like

Leave a Comment