Responsive Menu
Add more content here...


VIDEO. Conferința de presă cu Președintele Nicolae Ciucă în urma lansării candidaților pentru alegerile locale la PNL Sălaj

by Tiberius NICODA
0 comment 215 views
A+A-
Reset

În cadrul conferinței de presă care a urmat lansării candidaților pentru alegerile locale ale PNL Sălaj – eveniment desfășurat vineri 19 aprilie la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău -, Nicolae Ciucă, Preşedinte al Senatului României și Președintele PNL, a răspuns întrebărilor adresate de către reprezentanții presei.

Reporterii noştri i-au adresat liderului PNL următoarea întrebare: “În mult criticata coaliție PNL-PSD, am dori să știm cum vă considerați dumneavoastră ca și partid, locomotiva sau vagonul având în vedere minunatele realizări pe care le-ați prezentat aici?”

Cu amabilitate și onestitate, Nicolae Ciucă, ne-a declarat:

“Depinde cu ce vrem să ne comparăm. Dumneavoastră trebuie să vedeți că  în tot ceea ce a însemnat această perioadă de guvernare, timpul a fost împărțit în mod egal. Timpul pe care l-am petrecut la locomoția acestui tren, am fost o jumătate de perioadă locomotivă, apoi cealaltă parte a trenului. Și s-au schimbat lucrurile. Ca atare, niciunii nu putem spune că am fost una sau alta. Fiecare am jucat rolurile așa cum au fost convenite”.

La următoarea întrebare adresată, anume: “Ce prejuriciu de imagine urmare a dezamăgirilor provocate în rândul alegătorilor dumneavoastră produse ca urmare a acestei alianțe?”

Din nou, Nicolae Ciucă a răspuns cu decență,  transparență și logică:

“E o chestiune pe care am explicat-o și voi continua să o explic. Dacă noi, PNL aveam un scor la alegerile parlamentare care să ne permită să avem o majoritate consistentă în parlament (…)

Dacă aveam acel scor, puteam să  jucăm altfel “cartea politică”, neavând, am fost obligați să ne asumăm responsabilitatea stabilității țării în situații deosebit de complexe, de critice pe care le-am parcurs (….).

Ca atare, indiferent cum, România are nevoie  să fie condusă de o majoritate care este în măsură să o mențină în echilibru și care să fie în stare să asigure stabilitatea politică și să implementeze toate programele și proiectele inițiate (…)

Este de asemenea important ca alegătorii noștri care în continuare nu înțeleg și ne judecă de ce am făcut această alegere și am luat această decizie, de a realiza o coaliție, le spun foarte deschis că nu am avut altă formulă politică. Aritmetica parlamentară ne-a determinat ca să luăm această decizie (…) Dacă acum, la votul din 9 iunie și la următoarea rundă de alegeri generale vom primi votul românilor cetățenilor români, vom avea grijă să ne construim majoritatea, așa cum se așteaptă de la noi”.

Mulțumim amabilității gazdelor și felicităm organizatorii pentru această reușită acțiune!

You may also like

Leave a Comment