Responsive Menu
Add more content here...


Concursul “Run To The Hills” revine în actualitate – Concursul de cros se desfăşoară în cadrul Zilelor comunei Crasna

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 52 views
A+A-
Reset

Ediţia a III-a a concursului de cros va avea loc în data de 3 septembrie. Organizatorii au dat startul înscrierilor, iar doritorii pot participa la cursele de 7 km sau 14 km. În acest an, competiţia este organizată de Asociaţia Silvafun, în colaborare cu Primăria Crasna şi fosta atletă Paula Todoran

La începutul lunii septembrie, în comuna Crasna va avea loc a treia ediţie a concursului de cros “Run To The Hills”. Primele două ediţii au avut loc în anii 2018 şi 2019, evenimentul fiind organizat de administraţia locală din Crasna. În ultimii ani, concursul atletic nu a mai putut avea loc din cauza pandemiei de coronavirus, însă, revine în forţă în 2023.

Ediţia din acest an va fi organizată de Asociaţia Silvafun, în colaborare cu Primăria Crasna şi cu Paula Todoran, atletă participantă la Jocurile Olimpice de la RIO, din 2016, multiplă medaliată la Naţionale şi în mai multe rânduri cea mai bună sportivă a Sălajului.

Şi de această dată, evenimentul va avea loc în zona beciurilor din Crasna, acolo unde participanţii vor putea admira o privelişte panoramică a regiunii. Din spusele localnicilor, aceasta este cea mai frumoasă zonă panoramică a comunei.

De aici, concurenţii vor intra într-o zonă împădurită şi apoi pe pajişte şi păşune cu vedere spre o vale frumoasă. Organizatorii pun la dispoziţia doritorilor două curse.

Astfel, cei interesaţi se pot înscrie pentru cursa de 7 km sau cea de 14 km, cu menţiunea că cea din urmă este o repetare a primului traseu.

Organizatorii anunţă că întrecerea nu va fi împărţită pe grupe de vârstă şi oricine se poate înscrie prin intermediului unui link de înregistrare pe pagina de facebook “Run To The Hills”.

Pentru a-i încuraja pe cei mai mici, anul acesta copiii vor putea alerga distanţa de un kilometru alături de părinţi. Organizatorii anunţă că toţi concurenţii vor primi un tricou şi o medalie, iar în funcţie de sponsori vor exista şi premii.

Preşedintele Asociaţiei, Lóránd-Attila Birtalan, a declarat că Silvafun a fost fondat în 2023, iar scopul principal este de a prezenta valorile comunei Crasna şi ale judeţului Sălaj, precum şi de a promova stilul de viaţă sănătos, sportul şi cultura.

Ne propunem, de asemenea, să organizăm diverse evenimente, evenimente educaţionale şi sportive. În acest an, vom readuce cursa de cros Run To The Hills, care se află la al treilea sezon, în cadrul Zilelor Crasnei. Ca şi în ediţiile trecute, concurenţii îşi vor putea testa viteza şi rezistenţa la mai multe categorii, pe o distanţă de 7 km şi respectiv de 14 km”, a declarat preşedintele Asociaţiei Silvafun, Lóránd-Attila Birtalan.

You may also like

Leave a Comment