Concert de colinde la Chechiş

by Mircea ARDELEAN
0 comment 49 views
A+A-
Reset

Evenimentul “Primiţi cu colinda?” va avea loc pe data de 21 decembrie la căminul cultural din Chechiş. “Colindele sunt aproape de sufletele noastre încă din copilărie și până la adânci bătrâneți”, a punctat primarul comunei Bălan, Daniel Pop

Joi, 21 decembrie, începând cu ora 10.00, la căminul cultural Chechiş va avea loc un concert de colinde. Evenimentul “Primiţi cu colinda?” este organizat de Consiliul Judeţean Sălaj, împreună cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj şi Primăria şi Consiliul Local Bălan.

Printre cei care vor urca pe scenă se vor afla şi colindătorii de la Ansamblul folcloric “Meseşul” din Zalău.

“Colindele sunt aproape de sufletele noastre încă din copilărie și până la adânci bătrâneți. Copii fiind, colindam toate casele fără să ne pese de frig sau oboseală. De abia cu trecerea timpului, spre adolescență, învățăm ce înseamnă, de fapt, colinda, Nașterea Domnului în Betleem, Maica Sfântă, Craii de la răsărit și toate celelalte care țin de Sfintele sărbători. La bătrânețe, așteptăm cu nerăbdare colindătorii, mai ales atunci când aceștia ne sunt fii, fiice, nepoți sau chiar strănepoți. Vă așteptăm cu drag la Concertul de colinde organizat de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă a Județului Sălaj, cu sprijinul Primăriei comunei Bălan!”, este mesajul primarului comunei Bălan, Daniel Pop.

În ce priveşte organizarea acestui concert la căminul cultural la Chechiş, trebuiesc făcute câteva precizări. Aceasta, mai ales după ce în spaţiul public au apărut unele nemulţumiri în ce priveşte stabilirea locaţiei acestui eveniment.

Autorităţile locale au ţinut să precizeze faptul că acest concert de colinde nu putea fi organizat în centrul comunal, deoarece căminul cultural din Bălan se află într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Reprezentanţii administraţiei locale au precizat, însă, faptul că – în momentul în care lucrările de la căminul din Bălan se vor finaliza – se vor organiza şi acolo evenimente cultural-artistice.

You may also like

Leave a Comment