Comuna Zimbor vrea să treacă la energia verde

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 81 views
A+A-
Reset

Preţurile la energie electrică au tot crescut în ultimii ani, iar trendul a fost “portarea” la energie verde oferită de panourile fotovoltaice. De aceste scumpiri au fost afectate şi UAT-uri mai mici cum este şi cazul comunei Zimbor. Pentru a putea achita facturile la energie electrică, autorităţile se vedeau nevoite să întrerupă iluminatul public pentru un anumit interval.

Primarul Gabriel Mureşan, alături de echipa sa din Primărie a căutat soluţii pentru a nu mai fi nevoit să recurgă la astfel de gesturi. Şi, soluţia este una verde.

Şi la Zimbor se doreşte implementarea unui proiect de furnizare a energiei verde. În acest sens a fost întocmit un proiect care a fost depus la Fondul de Mediu, chiar înainte de Crăciun.

Proiectul prevede instalarea unor panouri fotovoltaice pe acoperişul fiecărui cămin cultural din fiecare sat aparţinător al comunei.

Vorbim despre căminele din Zimbor, Dolu, Sutoru, Sâncraiu Almaşului şi Chendremal.

Dacă proiectul va fi aprobat, panourile fotovoltaice ce vor fi amplasate ar acoperi sursa necesară de energie electrică pentru reţeaua de iluminat public, cât şi pentru toate instituţiile publice din comună.

“Este un proiect foarte important pentru comunitate şi dacă va fi aprobat, s-ar putea implementa chiar anul viitor. Este important şi pentru bugetul local pentru că am face economii mari dacă ar fi implementat acest proiect. În plus, nu am mai fi nevoiţi să întrerupem iluminatul public”, a menţionat primarul Gabriel Mureşan.

You may also like

Leave a Comment