Responsive Menu
Add more content here...


Comuna Valcău de Jos reprezintă Sălajul la faza regională a Cupei Satelor

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Echipa de juniori U13 pregătită de Liviu Feraru a câştigat faza judeţeană a Cupei Satelor şi va merge la faza regională, care este organizată de FRF, în data de 10 mai. Formaţia din Sălaj va juca la Reteag (jud. Bistriţa-Năsăud) cu reprezentantele comunelor Sânmartin (Bihor) şi Şanţ (Bistriţa-Năsăud)

Eforturile depuse de administraţia locală pentru sprijinirea sportului din comună, dar şi munca pe care o face antrenorul Liviu Feraru la Valcău de Jos a şi dat roade. Echipa de juniori U13 a câştigat prima competiţie la care a participat. Este vorba de faza judeţeană a Cupei Satelor, unde echipa din comnna Valcău s-a clasat pe primul loc în faţa reprezentantelor comunelor Chieşd, Horoatu Crasnei şi Sâg.

Câştigarea acestei întreceri judeţene i-a dat posibilitarea formaţiei de juniori din Valcău de Jos să meargă în faza regională. Astfel, gruparea antrenată de Liviu Ferar va reprezentat Sălajul la o competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal.

Faza regională are loc în data de 10 mai, echipa de juniori din Valcău de Jos urmând să joace la Reteag (jud.Bistriţa-Năsăud) cu reprezentantele comunelor Sânmartin (Bihor) şi Şanţ (Bistriţa-Năsăud).

Deşi se află în premieră la o astfel de competiţie şi nu prea are experienţă, reprezentanta Sălajului va încerca să facă o figură cât mai frumoasă. Gruparea din Valcău de Jos va încerca chiar să câştige grupa care ar aduce o calificare istorică pentru Sălaj în faza finală a Cupei Satelor.

Avem copii talentaţi, care au calităţi, însă aceste calităţi trebuie dezvoltate. Avem peste 30 de juniori, dar şi vreo 16 fete şi încercăm să-i dezvoltăm pe toţi. Avem condiţii bune la Valcău de Jos. La teren se construiesc vestiare, se va face un teren sintetic, iar Primăria Valcău de Jos investeşte în sport. Am dat peste nişte oameni deosebiţi, cărora le place sportul, oameni de cuvânt care ne asigură condiţii bune. Sper să avem o comportare bună la această competiţie şi să facem cunoscută comuna Valcău de Jos”, ne-a declarat antrenorul Liviu Feraru.

La faza regională a Cupei Satelor participă 26 de echipe împărţite în opt zone geografice. Câştigătoarea fiecărei zone se califică în etapa naţională, programată în perioada 17 – 31 mai.

Cupa Satelor este o competiţie naţională U13 organizată de Federaţia Română de Fotbal cu sprijinul Kaufland România, dedicată tinerilor practicanţi ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele şi comunele din România.

Ultima echipă din Sălaj care a participat în faza regională a Cupei Satelor a fost echipa de juniori din comuna Crişeni, care s-a clasat pe podium în această etapă a competiţiei.

You may also like

Leave a Comment