Responsive Menu
Add more content here...


Comuna Pericei primeşte aproape 2 milioane pentru un centru de zi de copii

Administraţia locală pune un accent deosebit pe partea de infrastructură socială. Veştile bune au venit de la Uniunea Europeană, comuna fiind propusă pentru finanţarea proiectului de creare a unui centru de zi pentru copiii expuşi riscului de a fi separaţi de familie. Sunt fonduri europene în valoare de aproape 2 milioane de lei

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 270 views
A+A-
Reset

Comuna Pericei a trecut la un alt nivel de dezvoltare. Administraţia locală pune mare accent pe infrastructura socială, una la fel de importantă precum toate celelalte. În acest an, autorităţile au alocat sume de la bugetul local, dar au accesat şi fonduri europene pentru a dezvolta acest domeniu. Printre altele, sunt prevăzute construirea unui centru de vârstnici, dar şi a unui centru de zi pentru copii.

Proiectul din urmă a fost depus pe PNRR, iar răspunsul a fost unul afirmativ şi va intra spre finanţare. Se va crea un centru de zi pentru copiii expuşi riscului de a fi separaţi de familie.

Primarul Boncidai Csaba a depus proiectul la începutul acestui an, iar zilele acestea a primit şi răspunsul afirmativ. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de aproape 2 milioane de lei (1.950.527,60 lei), din care bugetul de la Uniunea Europeană este de 1.640.958,00 lei, iar de la bugetul de stat 309.569,60 lei.

Important de precizat este faptul că Pericei este singura comună dintre cele 56 din ţară care au primit finanţare ce nu are cheltuieli neeligibile, adică singurul beneficiar care nu va trebuie să suporte o cofinanţare.

Este o investiţie importantă pentru comunitate şi una benefică pentru copii, primarul Boncidai Csaba fiind de părere că nu banii îi ajută pe copiii defavorizaţi, ci aceste centre care oferă diverse servicii. Cu ajutorul acestor servicii, beneficiari ar putea ieşi din acele cerinţe sociale în care se află. Edilul este de părere că s-ar crea o societatea productivă, utilă şi nu una cu mâna întinsă.

“Copiii cu anumite afecţiuni nu mai trebuie să fie izolaţi, acei copii cu probleme de integrare, care învaţă un pic mai rău, nu trebuie să fie separaţi pentru că am face o realitate paralelă şi nu ne dorim asta. În cadrul acestui centru se pot ameliora problemele copiilor cu deficienţe, prin consiliere. Vom aduce specialişti care să se ocupe. Totodată, sunt ferm convins că şi alte localităţi ar putea gândi aşa şi specialistul ar putea deservi mai multe comune din zonă, nu doar la Pericei. Asta consider o descentralizare a administraţiei. Noi trebuie să creăm cadrul legal, instituţional unde să-şi desfăşoare activitatea. Toate aceste servicii trebuie să fie accesibile şi pentru copiii din mediul rural, nu doar pentru cei din urban”, spune Boncidai Csaba.

You may also like

Leave a Comment