Responsive Menu
Add more content here...


Comuna Năpradea se pregătește de un eveniment de suflet – “Obiceiuri și tradiții “din Satele de pe Valea Someșului

Localitatea Someş-Guruslău se pregătește de un spectacol muzical-coregrafic prin care se dorește punerea în valoare a obiceiurilor și tradițiilor din satele de pe Valea Someșului

by Mihai POP
0 comment 557 views
A+A-
Reset

Primăria comunei Năpradea nu își uită tradițiile și obiceiurile când vine vorba de sărbătorile mari de peste an. Astfel, după sărbătoarea Sfintelor Paști, în satul Someş-Guruslău va avea loc un eveniment de suflet, prin care se dorește punerea în valoare la obiceiurilor și a tradițiilor din satele de pe Valea Someșului.

Spectacolul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, Primăria Comunei Năpradea, Muzeul Satului de Altădată din Someș-Guruslau și Școala Populară de Arte și Meserii CCAJS.

Pe lângă obiceiuri și tradiții va urma un spectacol muzical-coregrafic, urmat de un joc popular așa cum se desfășura odinioară în lumea satului românesc “Danțu la şurà” susținut de Ansamblul “De la lume adunate și iară la lume date!” Cluj-Napoca, Ansamblul “Mugur, mugurel” din Zalău și Ansamblul “Drag de Joc” al Casei Municipale de Cultură Zalău.

La acest eveniment cultural, cetățenii sunt așteptați să fie îmbrăcați cu toții în costumul popular și să facă din această zi, una de neuitat. Intrarea este liberă.

“Vă invităm la un eveniment de suflet, prin care dorim să punem în valoare “Obiceiuri și tradiții “din Satele de pe Valea Someșului,ce aveau loc după sărbătoarea Sfintelor Paști. Așadar vă oferim un Spectacol muzical coregrafic, urmat de un joc popular așa cum se desfășura odinioară în lumea satului românesc “Danțu la şurà”, este mesajul organizatorilor.

You may also like

Leave a Comment