Comuna Năpradea marchează 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

by Mihai POP
0 comment 310 views
A+A-
Reset

Cu ocazia zilei de 24 Ianuarie, la Căminul Cultural din localitatea Năpradea se vor desfășura o serie de manifestări solemne și cultural-artistice, care marchează 165 de ani de la Unirea Principatelor Române


Cu ocazia aniversării celor 165 ani de la înfăptuirea Micii Uniri, realizată la 24 Ianuarie 1859 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Primăria Comunei Năpradea invită cetățenii la o manifestare tematică, menită să marcheze Unirea Principatelor Române.

În semn de omagiu pentru personalitățile și înaintașii noștri care au făcut posibilă Unirea, administrația locală din Năpradea organizează o manifestare tematică, începând cu ora 17:00, la Căminul Cultural din localitate.

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în anul 1859.

”Vă așteptăm cu mare drag și în număr cât mai mare, să ne prindem cu toții în cea mai frumoasa horă: HORA UNIRII!”, se arată în anunțul făcut de Primăria Comunei Năpradea.

You may also like

Leave a Comment