Responsive Menu
Add more content here...


Comuna Horoatu Crasnei continuă dezvoltarea şi în anul 2020

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 76 views
A+A-
Reset

În 2019, în comuna condusă de Florian Sur s-au finalizat proiecte de infrastructură şi au început altele măreţe. Asfaltul a ajuns pe străzile şi uliţele comunei, fabrica de săpun şi-a schimbat locaţia, iar pentru acest an urmează continuarea dezvoltării prin diverse proiecte. Autorităţile locale speră să poată obţină finanţare şi pentru reabilitarea căminului cultural din Stârciu


Comuna Horoatu Crasnei este într-o continuă dezvoltare de când a ajuns primar Florian Sur. Sub buna administrare a acestuia, în comună s-au efectuat şi se efectuează lucrări care au ca şi scop modernizarea şi creşterea gradului de confort din comună.

În acest sens, acum, la început de an putem recapitula ceea ce s-a întâmplat în anul precedent în comuna condusă de Florian Sur.

Anul 2019 am putea să-l numim anul asfaltului, dacă ar fi să ne rezumăm la un singur domeniu, însă, comuna s-a modernizat pe mai multe planuri. Totuşi, chiar în primăvara anului trecut, în Horoatu Crasnei s-a extins reţeaua de drumuri asfaltate.

Astfel, după ce în anul 2017 s-au asfaltat 5.4km din Drumul Comunal DC 77 ce face legătura între Horoat şi Şeredeiu, autorităţile locale au mai terminat în acest an încă un tronson de aproape un kilometru, în satul Şeredeiu.

În comună se derulează un alt proiect de asfaltare care vizează 10 km de asfalt pentru străzile şi uliţele din comună. În localitatea Horoatu Crasnei asfaltul a ajuns pe străzi şi uliţe şi acum urmează ca asfaltul să ajungă şi în celelalte sate.

Tot în anul 2019 s-a acţionat şi pentru mutarea fabricii de săpun din centrul comunal, o problemă cu care locuitorii din Horoatu Crasnei s-au confruntat de mai mulţi ani.

De asemenea, în apropiere de locul unde funcţiona fabrica, autorităţile locale au contruit un parc de joacă pentru copii, în speranţa că acesta va fi benefic pentru copiii din comună dispuşi să lase calculatoarele şi telefoanele pentru joaca şi bucuria pe care o poate oferi parcul de joacă cu utilităţile sale.

Tot în anul precedent, Centrul de Zi pentru copiii din Stârciu şi-a schimbat destinaţia şi a devenit Casă de tip familial. La Stârciu au început şi lucrările la capelă. Prin urmare, s-au derulat şi încă se derulează proiecte importante în comuna care se bucură şi de un iluminat public modern.

“Anul 2019 a fost unul benefic pentru comuna noastră mai ales că suntem la zi şi cu plăţile”, ne-a declarat Florian Sur, primarul comunei Horoatu Crasnei.

Comuna este inclusă în măreţul proiect de aducţiune de apă de la Gilău, proiect ce va fi finalizat în anul 2023, iar primarul îşi doreşte şi o reţea de canalizare, chiar dacă este ceva mai dificil, autorităţile speră să găsească o soluţie. Oricum, în anul 2020, lucrările de modernizare a comunei Horoatu Crasnei vor continua, după cum ne informează primarul.

“Ne dorim să continuăm investiţiile şi sper să putem depune un proiect şi pentru o reţea de canalizare. Vrem să avem şi canalizare în momentul în care vom avea reţea de apă. Mai avem un proiect depus pentru căminul cultural din Stârciu şi sperăm să primim finanţare”, ne-a spus Florian Sur.

You may also like

Leave a Comment