Responsive Menu
Add more content here...


Comuna Fildu de Jos a câştigat un proiect în valoare de 1 milion de euro!

Primarul Nicolae Albert anunţă că a fost câştigat un proiect în valoare de 1 milion de euro pe fonduri europene pentru modernizarea străzilor adiacente

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 445 views
A+A-
Reset

Primăria Fildu de Jos vine cu veşti importante pentru locuitorii comunei cu privire la modernizarea infrastructurii rutiere. Este vorba despre modernizarea străzilor adiacente, un proiect cu o valoare totală de 5 milioane de euro. Primarul Nicolae Albert anunţă că s-a obţinut finanţare parţială pentru acest proiect, în valoare de 1 milion de euro, aproximativ 5 milioane de lei.

Finanţarea vine de la AFIR, la care se mai adaugă o cofinanţare de la bugetul local în valoare de 300.000 de lei. Străzile incluse în proiect vor fi modernizate la ultimele standarde, iar pe lângă asfaltare se vor mai amenaja accesele la proprietăţi, rigole şi şanţuri betonate.

În plus, se va mai construi şi un pod peste valea Almaşului în localitatea Fildu de Jos.În total, aproximativ 2,5 km vor fi modernizaţi.

Ce este important este faptul că proiectul acoperă nevoile întregii comune pentru că sunt incluse mai multe porţiuni de drumuri din mai multe localităţi.

Conducerea Primăriei a înţeles importanţa unei infrastructuri rutiere bine puse la punct, ce facilitează traficul în măsuri de siguranţă şi la standarde europene. Tocmai de aceea s-au făcut eforturi pentru a se obţine finanţare pentru modernizarea infrastructurii rutiere.

“Acest proiect în valoare de 5 milioane de lei vizează modernizarea arterelor conectate la DC 67. Lucrările vor demara în cel mai scurt timp posibil, după îndeplinirea tuturor formalităţilor administrative impuse de dreptul pozitiv, pentru că dacă facem un lucru, ne place să îl facem bine. Mă bucură foarte mult faptul că am reuşit să obţinem finanţare pentru acest proiect care va acoperi nevoilor multor oameni care circulă foarte greu în prezent. Faptul că am obţinut chiar şi o parte din valoarea totală, pentru mine este o bucurie imensă”, ne-a declarat Nicolae Albert.

Mai multe detalii, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj din 17 aprilie.

You may also like

Leave a Comment