Responsive Menu
Add more content here...


Comuna Cristolţ continuă dezvoltarea şi în 2021

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 31 views
A+A-
Reset

A fost aprobat bugetul pentru anul 2021, iar în comună se lucrează la mai multe proiecte. Se lucrează la reţeaua de apă din Cristolţ şi Văleni, dar şi la un amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere. Administraţia locală, condusă de Ioan Cheşeli, are în vedere şi proiecte noi care să crească nivelul de trai din comună


Ioan Cheşeli se ocupă de destinele comunei Cristolţ încă din anul 1996, fiind unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Sălaj. 

În tot acest timp, primarul s-a zbătut să scoată comuna din izolare şi să creeze facilităţi şi oportunităţi pentru cetăţeni. N-a fost uşor, dar încet-încet, comuna începe să se dezvolte, iar pentru acest an, autorităţile locale au pregătit o listă stufoasă de investiţii.

Primarul social-democrat a pregătit bugetul pentru anul 2021, acesta fiind aprobat în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local. Pentru acest an, Ioan Cheşeli, alături de echipa din Primărie îşi propune să continue lucrările din cadrul proiectelor demarate în ultima perioadă, precum şi să înceapă lucrările la proiecte noi.

Ce lucrări vor avea loc în acest an

Prin PNDL 2, comuna Cristolţ a câştigat un proiect important ce prevede asfaltarea a aproape 11 kilometri de drumuri şi uliţe din toate satele. Valoare investiţiei se ridică la 5,7 milioane de lei, finanţare fiind de la Guvernul României.

Chiar dacă lucrările au întârziat un pic din diferite motive ce nu ţin de administraţia locală, acestea s-a reluat de mai bine de două săptămâni.

“Până la urmă, tot răul spre bine. Lucrările au întârziat un pic, dar acum au început şi lucrările la reţeaua de apă şi totul decurge bine acum. După ce se vor efectua lucrările la reţeaua de apă, vom turna şi asfaltul”, ne-a declarat Ioan Cheşeli.

La reţeaua de apă lucrează două firme, una în Văleni şi una în Cristolţ, iar lucrările avansează foarte bine.

Chiar dacă au început doar în această primăvară, autorităţile locale sunt optimiste că până la finalul anului, conductele vor putea fi amplasate în satele Văleni şi Cristolţ.

Recent, administraţia locală a finalizat şi un proiect ce viza transformarea şcolii vechi într-o sală de sport. Clădirea dezafectată a fost transformată şi modernizată, fiind refăcută în totalitate şi instalaţia electrică.

Unul dintre proiectele la care au demarat lucrările anul trecut şi care în acest an ar putea fi finalizate sunt la căminul cultural din Cristolţ. Va fi reabilitată şi modernizată şi scena din interior. O scenă va fi amplasată şi în interiorul căminului cultural din Văleni.

Planuri de viitor

Un proiect important pentru cei peste 60 % dintre cetăţeni care deţin proprietăţi silvice este cel care prevede lucrări ample de excavări şi terasamente la tronsonul de Drum Comunal DC 48 – zona “Coastea Ursului” pentru o circulaţie corespunzătoare. Primăria Cristolţ are în vedere şi susţinerea unei echipe de fotbal.

Deocamdată, autorităţile locale o vor sprijini pentru participarea în Cupa României, însă, dacă există un nucleu de jucători serioşi, autorităţile se pot gândi şi la o eventuală participare în Liga a V-a.

Totodată, un proiect de suflet pentru primarul Ioan Cheşeli este şi amenajarea unui drum judeţean care să facă legătura între Cristolţ – Poiana Onţii - Zalha, spre Gârbou şi zona Cernuc, sper Dej, un drum care ar deschide noi orizonturi şi posibilităţi pentru cetăţenii comunei.

În acest sens, au fost discuţii la Consiliul Judeţean Sălaj, autorităţile judeţene manifestându-şi interesul spre acest proiect al primarului Ioan Cheşeli şi se gândesc să se implice financiar în această iniţiativă.

You may also like

Leave a Comment