Responsive Menu
Add more content here...


Complexul Arheologic Porolissum propus de sălăjeni la categoria “Atracții cultural-educative” în competiția națională “Destinația Anului 2024”

by Tiberius NICODA
0 comment 119 views
A+A-
Reset

Destinația Anului este platforma care inspiră turiștii să vadă România, susținând destinațiile noastre în efortul lor de afirmare.
Votează Porolissum în competiția “Destinația Anului 2024”!

Complexul Arheologic Porolissum a intrat în finala competiției “Destinația Anului 2024”, la categoria “Atracții cultural-educative”!

Românii sunt invitaţi să-şi voteze destinaţiile preferate în competiţia Destinaţia Anului 2024.

A început votul publicului în competiţia Destinaţia Anului 2024, cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc.

În perioada 15 aprilie – 8 mai, românii pot să voteze şi să-şi susţină destinaţiile preferate pe www.destinatiaanului.ro. Dacă în 2023 competiţia a consemnat aproximativ 300.000 de voturi din partea publicului, anul acesta se aşteaptă peste 500.000 de voturi.

Ediţia 2024 a competiţiei a înregistrat un număr record de înscrieri: 300 de destinaţii turistice, de trei ori mai multe decât în 2023 şi un număr dublu de finalişti faţă de ediţia anterioară: 129. Bogăţia ofertei turistice a României, dar şi popularitatea competiţiei este dovedită de faptul că 32 dintre cele 41 de judeţe, plus Municipiul Bucureşti, au înscris cel puţin o destinaţie anul acesta.

Sălajul s-a înscris printre alte județe  cu Porolissum Zalău, la capitolul„ Atracţii cultural-educative”: Palatul Culturii din Iaşi, Castelul Bran, Muzeul Astra Sibiu, Castelul Corvinilor Hunedoara, Cazinoul Constanţa, Străzi Deschise – Bucureşti, Complexul Muzeal „Saharna-Ţîpova” din Rezina (Republica Moldova), Muzeul Maramureşean Sighetul Marmaţiei, Porolissum Zalău, Festivalul de Artă Medievală ”Ştefan cel Mare” Suceava, Mănăstirea Căpriana (Republica Moldova), Casa Muzeelor Iaşi, Muzeul Recordurilor Româneşti;
Este o competiţie de interes naţional organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Alianţa Pentru Turism, Institutul Oraşelor Vizionare (IOV), Asociaţia Cred în România, Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenoreşti, Re-Patriot, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Asociaţia de Ecoturism din România (AER).
Astfel, Consiliul Județean Sălaj, prin ADI-ITI Țara Silvaniei, a depus, în luna martie a acestui an, un proiect de promovare a celui mai valoros obiectiv turistic al județului:

Complexul Arheologic Porolissum: “Porolissum este o adevărată comoară turistică nu doar a Sălajului, ci și a României. Calificarea în finala competiției “Destinația Anului 2024” reprezintă o confirmare a valorii inestimabile a acestui sit arheologic și a potențialului său turistic. Complexul Arheologic Porolissum merită cu prisosință să câștige această competiție. De aceea, îi îndemn pe toți cei care iubesc Sălajul, iubesc istoria, cultura și natura, să ne sprijine în acest demers și să voteze pentru Porolissum. Împreună, putem transforma acest sit într-o destinație turistică de top pe harta României“, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.
Pentru a vota,  ntrebuie ca să intrați pe site-ul www.destinatiaanului.ro , faceți click pe “Votează”, apoi alegeți destinațiile preferate din minim trei categorii. Continuați cu “Apasă pentru validarea votului!” din partea de jos a paginii, apoi introduceți o adresă de mail validă și bifați “Am citit și sunt de acord cu Termenii și condițiile”. Pe adresa de mail folosită pentru vot, veți primi un link de confirmare pe care trebuie să-l accesați pentru a valida votul.
Complexul Arheologic Porolissum se găsește la categoria “Atracții cultural-educative”.
Destinația anului, o importantă platformă pentru promovarea turismului din România, organizează, anual, competiția cu același nume, în cadrul căreia publicul alege cele mai atractive, cele mai vizibile și cele mai iubite destinații turistice din țara noastră.
Câștigătorii celei de-a patra ediții a competiției Destinația Anului vor fi anunțați în 21 mai.

You may also like

Leave a Comment