Responsive Menu
Add more content here...


Competiție acerbă la PSD Sălaj pentru un loc pe liste la parlamentare

by Călin ONICAŞ
0 comment 21 views
A+A-
Reset

Nu mai puţin de opt PSD aspiră la cele două locuri pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Pe listă se află Gheorghe Pop, Sergiu Panie sau Dan Ghiurco, dar şi membri din noul val.  Nu este exclusă şi o mare supriză!


Parcă mai mult ca niciodată, în preajma alegerilor parlamentare, la PSD Sălaj e agitaţie mare. În anii trecuţi era simplu: Iuliu Nosa candida la Camera Deputaţilor, iar Gheorghe Pop la Senat.

Pentru alegerile din 6 decembrie, însă, situaţia este mai atipică, în sensul că Iuliu Nosa s-a retras din competiţie. Existau voci care spuneau că şi Gheorghe Pop va face la fel. Până la urmă, acesta mai doreşte încă un mandat de parlamentar. Iniţial, Ghiţă Pop ar fi vizat Camera Deputaţilor, dar până la urmă experimentatul parlamentar rămâne în cursă tot pentru un fotoliu la Senat.

Doar că, de data aceasta, cel care este unul dintre cei mai vechi parlamentari din Sălaj va avea o concurenţă aprigă în interiorul partidului, deoarece postul este „vânat” de mai mulţi membri PSD. Cam aceeaşi situaţie se află şi la Camera Deputaţilor, acolo unde social-democraţii au aproape sigur un nou mandat.

Conducerea organizaţiei judeţene nu a dat încă nicio dată certă în ce priveşte lista potenţialilor candidaţi pentru parlamentare. Pe surse, am primit însă informaţii despre numele membrilor care vizează un loc în Parlamentul României pentru mandatul 2020 – 2024. Până în acest moment, în competiţie se află 8 candidaţi, dar – pe ultima sută de metri –  în cursa pentru cele două posturi vizate ar putea intra şi un nume surpriză!

Deocamdată, la Senat, pe listă s-ar afla Gheorghe Pop, Călin Forţ, Claudiu Bujor şi Ovidiu Costinaş.

La Camera Deputaţilor, pe listă se află Florin Florian, Dan Ghiurco, Sergiu Panie şi Ioan Cheşeli.

Până ca Biroul Executiv al PSD Sălaj să stabilească exact numele celor doi candidaţi pentru alegerile parlamentare, social-democraţii analizează şi discută pentru ca PSD să vină în faţa alegătorilor cu cei mai buni candidaţi.

În acest sens, primarii social-democrați din Sălaj au fost convocaţi azi la sediul PSD de la  Zalău, pentru o consultare în ce priveşte stabilirea candidaţilor pentru cele două Camere ale Parlamentului.

În zilele viitoare, vor fi stabilite şi cele două nume, pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

You may also like

Leave a Comment