Comisiile juridice din România, Moldova şi Ucraina şi-au dat întâlnire

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 162 views
A+A-
Reset

Comisiile de specialitate din Parlamentele celor trei state s-au întâlnit în comuna Moisei, judeţul Maramureş, unde timp de mai multe zile au avut şedinţe comune pentru analizarea paşilor făcuţi de România în procesul de aderare la Uniuniea Europeană, scop pe care îl au atât Moldova, cât şi Ucraina

Membri din comisiile juridice şi a Comitetului pentru politica juridică din Senatul României, Parlamentul Republicii Moldova şi Rada Supremă a Ucrainei s-au întâlnit în judeţul Maramureş pentru mai multe şedinţe comune. Întâlnirile au avut loc în comuna Moisei, un loc pitoresc, apropiat de toate cele trei state.

În cadrul întâlnirilor s-au analizat paşii parcurşi de România în procesul de aderare la Uniunea Europeană, ţel pe care îl au atât Republica Moldova, cât şi Ucraina.

România s-a arătat dispusă să-şi ajute vecinii în demersurile legislative procedurale pentru integrarea în Uniunea Europeană, ambele state manifestându-şi dorinţa de a fii acceptate.

La această întâlnire au fost prezenţi membri partidelor USR, UDMR, PNL, AUR din comisiile de specialitate.

Prezent la întâlniri, senatorul de Sălaj, Virgil Bob a spus că: “Pacea şi colaborarea sunt cele mai bune elemente care trebuie întreţinute între state. De aceea considerăm că şi Ucraina trebuie să fie un partener bun al României. La aceste întâlniri au lipsit membri PSD din comisiile de specialitate. PSD nu este un admirator al noiii conduceri din Moldova şi încă este legat de găştile vechi ale lui Plahotniuc”.

Republica Moldova a trecut prin schimbări majore în ultimii ani, încercând să scape de actele de corupţie din trecut. Senatorul Virgil Bob a făcut referire la Vladimir Plahotniuc, fost prim-vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, deputat şi preşedinte al Partidului Democrat din Moldovan. Din 2019, Plahotniuc este dat în urmărire internaţională.

“Procedurile de aderare la Uniunea Europeană a celor două ţări sunt cunoscute României şi credem că experienţa noastră împărtăşită îi va ajuta în acest demers. Relaţiile de bună vecinătate trebuiesc construite şi întreţinute, mai ales acum, în aceste vremuri tulburi. Istoria se scrie în fiecare zi, însă asemenea întâlniri dau o direcţie cursului istoriei, ori direcţia este de a ne uni toţi cei care vorbim aceeaşi limbă.

Întâlnirea s-a încheiat cu semnarea unei declaraţii comune prin care părţile se angajează să se sprijine reciproc în cadrul procesului de legiferare şi armonizare cu legislaţia europeană. Mă simt mândru ca sălăjean, că şi Sălajul are reprezentant la asemenea momente ce vor influenţa pozitiv viitorul Romaniei”, a conchis Virgil Bob.

You may also like

Leave a Comment