Responsive Menu
Add more content here...


Comisarul șef de poliție Bogdan Oltean – noul împuternicit la conducerea Poliției Municipiului Zalău

Valul de pensionări și treceri în rezervă din poliție, în toată România, a lăsat pe alocuri instituția polițienească fără șefi și mai ales fără executanți

by Tiberius NICODA
0 comment 569 views
A+A-
Reset

La doar 44 de ani, Oltean Bogdan este împuternicit de acum în postura de Șef al  Politiei Municipale Zalău.
A absolvit Academia de Poliție în anul 2002, după care a fost repartizat la Poliția Orașului Jibou, ca polițist rutier. Mai târziu, a lucrat la Biroul Rutier Zalău, după care a ajuns la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sălaj.

Are o vastă  experiență de polițist rutier. Oltean Bogdan a activat și în  functia de șef Birou Tehnic din cadrul IPJ Sălaj.

Bogdan Oltean este comisar-șef de poliție. Între anii 2002 – 2005 a fost ofiter de poliție în cadrul Poliției Orașului Jibou –Poliția  Rutieră, apoi, în perioada 2005 – 2007 a activat  în cadrul Serviciului Rutier (Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj). Din 2008 până în 2009 a muncit la Biroul Rutier Zalău, iar din 2009 până în 2018 a fost ofițer în cadrul Serviciului Rutier Sălaj. Din ianuarie 2019 până în prezent a fost șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău.

Inițial, în anul 2023 a concurat pentru ocuparea funcției de de adjunct al Poliţiei Municipiului Zalău. Realitatea este că, doar în ultimii 7 ani, la șefia Poliției Municipale Zalău s-au perindat o serie de ofițeri, fie numiți, fie împuterniciți la comanda acesteia, pe puțin unul pe an, dacă nu mai mulți, neexistând o continuitate  și stabilitate în actul de comandă.

Nu mai vorbim de cadrele cu funcții de execuție, care, la fel ca și cei cu funcții de conducere și asta la nivelul întregii țări, ies din sistem care cum și cât de repede pot, din  cauza inconsecvenței legislativului în asigurarea unei predictibilități și siguranțe meseriei de polițist.

Regulile se schimbă în timpul jocului, iar ceea ce îți era ieri – promis  ca și drepturi profesionale  garantate, pentru polițist, mâine, se schimbă în rău, din mers și uite așa, meseria aceasta nu mai este atractivă și nici una sigură din punct de vedere al protecției sociale și drepturilor contractuale promise la angajare.

La  conducerea Poliția Municipiului Zalău, comisarul șef de poliție Bogdan Oltean va face echipă cu subcomisarul de poliție Larion Ciprian care are funcția de Adjunct al Șefului Poliției Municipiului Zalău.

Îi dorim succes în noua poziție și confirmarea  definitivă pe  acest post!

You may also like

Leave a Comment