Responsive Menu
Add more content here...


Come-back spectaculos la poalele Meseșului. Portughezul Filip Cvetićanin a revenit la SCM Zalău cu poftă de joc şi sete de performanţă

Internaţionalul lusitan a mai evoluat la Zalău cu mare succes acum două sezoane, când a fost unul dintre cei mai buni jucători, Cvetićanin făcând parte şi în echipa ideală a sezonului

by Călin ONICAŞ
0 comment 363 views
A+A-
Reset

Încet-încet, SCM Zalău îşi creionează lotul pentru noua stagiune. La finalul unui campionat în care sălăjenii s-au calificat în cupele europene, se dorea continuitate. Din păcate, câţiva dintre jucătorii importanţi au părăsit clubul, astfel că conducerea a început negocierile cu alţi voleibalişti. Cubanezul Daniel Alejandro Ramírez Pita a fost primul transfer, după care a fost anunţată a doua achiziţie: portughezul Filip Cvetićanin (n. 19 iunie 1996).

Vorbim aici despre o revenire spectaculoasă, deoarece lusitanul a mai îmbrăcat tricoul Zalăului şi în sezonul 2022 – 2023, când valorosul centru a fost unul dintre cei mai buni jucători din lot. Mai mult, Filip Cvetićanin a făcut parte şi în echipa ideală a sezonului realizată de Federaţia Română de Volei. Tot în aceeaşi perioadă, portughezul a fost convocat şi la echipa naţională, cu care a jucat în meciurile din preliminariile Campionatului European.

Prestaţii bune a avut şi la celelalte echipe la care a mai evoluat de-a lungul carierei, precum la SC Espinho, SL Benfica Lisabona, Castêlo da Maia GC, GDC Gueifães (toate din Portugalia), Foinikas Syros (Grecia) şi AS Cannes (Franța).

Lusitanul are în palmares nu mai puţin de şapte medalii, perioada de aur fiind cea din 2017 – 2019. În tricoul titratei Benfica Lisabona, a cucerit titlul de campion al Portugaliei, titlul de vicecampion şi o medalie de bronz, pentru ca – în Cupa Portugaliei – Filip Cvetićanin să ridice trofeul deasupra capului de trei ori – de două ori cu Benfica şi o dată cu echipa Castêlo da Maia GC.

El a cucerit o medalie şi în Grecia, cu Foinikas Syros. În sezonul trecut, voleibalistul în vârstă de 28 de ani a jucat în ţara natală, la Leixoes SC.

Sperăm ca revenirea sa să fie de bun augur, iar SCM Zalău să aibă un sezon bun atât în competiţiile interne, cât şi în Cupa Challenge. 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 26 iunie.

You may also like

Leave a Comment