Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali lansează gala naţională a excelenţei în asistenţă socială, ediţia a X-a

by Tiberius NICODA
0 comment 108 views
A+A-
Reset

Bucureşti, 17 ianuarie 2024 – încep înscrierile pentru cea de-a zecea ediție a ”Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială”

Colegiul Național al Asistenților Sociali Constituit în februarie 2005 în baza Legii 466/2004 ca organizație profesională, neguvernamentală, de interes public, apolitică, nonprofit, cu personalitate juridică, autonomă și independentă.


Colegiul National al Asistentilor Sociali reprezinta interesele profesiei de asistent social si actioneaza prin toate mijloacele conferite de lege pentru dezvoltarea acesteia si pentru ridicarea prestigiului ei in cadrul vietii sociale.


Colegiul National al Asistentilor Sociali, este automom si independent in raport cu orice autoritate publica sau persoana juridica de drept privat si isi exercita atributiile fara posibilitatea vreunei imixtiuni din partea acestora.


Colegiul National al Asistentilor Sociali, prin organismele sale, este reprezentant al corpului asistentilor sociali din Romania in relatiile cu autoritățile.


Asistenţii sociali promovează şi respectă diversitatea socială și culturală. Asistenţii sociali pledează pentru îmbunătățirea condițiilor sociale și promovează justiția socialăAsistenţii sociali asigură servicii profesionale în situații de urgenţă. Asistenţii sociali se asigură de respectarea drepturilor fundamentale ale Asistenții sociali au în vedere întotdeauna că propriul lor comportament reprezintă un model pentru membrii comunitățiiAsistenţii sociali promovează politicile şi practicile care încurajează conștientizarea și respectarea diversității umane. Asistenţii sociali recunosc şi promovează importanța fundamentală a relațiilor interumana.


Diana Cristea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali, afirma că ”Ziua Mondială a Asistenței Sociale” este despre acțiuni viitoare, despre ideea că suntem cu toții conectați, chiar dacă suntem diferiți, iar viitorul nostru depinde de implicarea fiecăruia dintre noi în construirea unui mâine mai bun.

Fiecare dintre noi are un rol in construirea Viitorului, dar doar împreună putem transforma societatea noastră într-o societate incluzivă! Iar această transformare va fi posibilă atunci când vor fi suficienți asistenți sociali, pentru că asistenții sociali sunt esențiali în asigurarea accesului tuturor cetățenilor la servicii sociale de calitate.”
Bucureşti, 17 ianuarie 2024 – încep înscrierile pentru cea de-a zecea ediție a ”Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială”.


Presedintele Structurii Teritoriala CNASR Maramures – Salaj: Florian-Valeriu SĂLĂJEANU are în echipa un vicepresedinte și trei membri.


Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială este evenimentul care celebrează realizările profesiei de asistent social și transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!