Responsive Menu
Add more content here...


Cod portocaliu de furtuni, vijelii și grindină în Sălaj

Meteorologii au emis un avertisment de cod portocaliu de furtună pentru județul Sălaj. Intervalul de valabilitate: 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 6.00

by Mihai POP
0 comment 3,K views
A+A-
Reset

În această dimineață ANM a emis pentru intervalul 22 iunie, ora 15 – 23 iunie, ora 6 o avertizare Cod portocaliu de furtună pentru județul Sălaj.

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată va veni cu vânt puternic, căderi de grindină, inclusiv de dimensiuni mari, dar și averse și descărcări electrice.

Nu doar județul Sălaj va fi sub atenționarea de vreme rea, ci toate județele din nord-vestul țării, plus cele din vest și centru, spun meteorologii.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp”, atenționează cei de la ANM.

Fenomene vizate:

•averse torențiale

•frecvente descărcări electrice

•vijelii puternice, rafale de peste 80-95 km/h

•grindină de mici dimensiuni, local medii dimensiuni și izolat MARI dimensiuni (diametru: 5-7 cm)

Zone vizate: sud-vestul, vestul, nord-vestul, centrul, nordul și parțial sudul și nord-estul județului

În intervalul menționat, mai ales în jumătatea vestică a județului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, temporar deosebit de accentuată, prin urmare pe arii extinse se vor semnala averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice, vijelii puternice (viteze ce vor depăși 80-95 km/h la rafală) și grindină de mici dimensiuni, local medii dimensiuni (diametru: 2-4 cm) și izolat MARI dimensiuni (diametru: 5-7 cm), transmit Severe Weather Alert – Salaj.

Cantitățile acumulate de precipitații vor fi cuprinse între 20-35 l/m², izolat 40-55 l/m².

Riscul principal îl reprezintă vijeliile puternice și grindina de mari dimensiuni.

 

You may also like

Leave a Comment