Responsive Menu
Add more content here...


Cod galben și portocaliu de vânt puternic în Sălaj până marți seara

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt în jumătatea de vest a ţării, de luni seară până marţi dimineaţă. De marţi dimineaţă, va fi vânt în toată ţara, pentru unele zone inclusiv județul Sălaj fiind emisă avertizare cod portocaliu

by Mihai POP
0 comment 54 views
A+A-
Reset

Meterologii au emis o avertizare cod galben de vânt şi vijelii valabilă în intervalul 1 aprilie, ora 20 – 2 aprilie, ora 08. Zone afectate: Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania (jumătatea vestică) și Maramureș.

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Cod Galben de intensificări ale vântului și vijelii, valabil în intervalul: 2 aprilie, ora 08.00 – 2 aprilie, ora 22.00. Zone afectate: întreaga țară și zona montană înaltă.

Pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90…110 km/h. Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10…20 l/mp.

Cod Portocaliu de intensificări susținute ale vântului, valabil în intervalul: 2 aprilie, ora 08.00 – 2 aprilie, ora 18.00.

Zone afectate: județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Botoșani, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 Km/h.

You may also like

Leave a Comment