Responsive Menu
Add more content here...


CNAIR aşteaptă oferte pentru construirea Centurii Ocolitoare a Zalăului

by Mihai POP
0 comment 46 views
A+A-
Reset

„Centura Zalăului este un obiectiv de suflet pentru mine și nu atât că e un obiectiv de suflet, dar este vitală pentru dezvoltarea Zalăului, pentru dezvoltarea Sălajului și pentru a permite ca tot traficul greu să nu treacă prin mijlocul orașului. Mai bine decât mine chiar nu cred că conștientizează nimeni din Ministerul Transporturilor în ce situație suntem”,

a declarat ministrul Lucian Bode, citat de Radio Cluj.

Aceasta este declarația ministrul transporturilor, Lucian Bode, care asigură că centura de ocolire a Zalăului este una dintre prioritățile Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Șoseaua are 16 kilometri lungime, iar odată cu finalizarea ei traficul greu de pe relația Satu Mare – Cluj-Napoca va fi scos definitiv din municipiul Zalău. Lucrările la acest obiectiv au început în 2008 şi în 2010 era finalizat primul tronson. Investiția a fost stopată deoarece traseul centurii de ocolire continua printr-un poligon al armatei care trebuia mutat înainte de începerea șantierului.
Sectorul de drum dat în folosință acum zece ani este aproape inutil pentru că, după ce parcurg cei nouă kilometri, camioanele sunt obligate să intre pe drumurile care duc tot în centrul Zalăului.

Pentru finalizarea centurii de ocolire a Zalaului a fost organizată o licitație, dar, din motive procedurale, ea a fost anulată.

Originar de lângă Valcău de Jos, ministrul Lucian Bode a fost consilier județean, iar acum este parlamentar şi preşedinte al PNL Sălaj. El arată că pentru centura de ocolire a fost lansată o nouă licitație, la care termenul de depunere a ofertelor expiră la sfârșitul acestei săptămâni:

„Acum, când vorbim, suntem în perioada de depunere a ofertelor. O primă procedură de licitație a fost anulată, a fost un singur ofertant, cu o ofertă incompletă. Sperăm că până în data de 14 februarie să avem ofertanți și să întocmim raportul procedurii, să putem desemna ulterior și câștigătorii. Avem perioada de proiectare, apoi execuție. Bani sunt. Anul acesta, dacă desemnăm câștigătorul, putem vorbi de începerea lucrărilor”,

susţine ministrul Lucian Bode.

You may also like

Leave a Comment