Responsive Menu
Add more content here...


Clădirea Consiliului Județean Sălaj, iluminată în albastru pentru a marca ”Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”

Ziua de 2 aprilie este marcată anual ca fiind Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. În acest sens, clădirea Consiliului Județean Sălaj va fi iluminată în albastru, în semn de solidaritate față de persoanele care suferă de autism și față de familiile acestora

by Mihai POP
0 comment 57 views
A+A-
Reset

”Ziua Internațională de conștientizare a autismului” este sărbătorită, la nivel internațional, în fiecare an pe data de 2 aprilie. Culoarea albastră reprezintă culoarea persoanelor cu autism și a fost lansată de ”Autism Fix”, care este cea mai mare organizație internațională de conștientizare a autismului. Această culoare semnifică puritate, spirit tânăr și celebrează talentele internaționale și ale persoanelor cu autism.

În acest sens, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, clădirea Consiliului Județean Sălaj va fi iluminată în albastru, în semn de solidaritate față de persoanele care suferă de autism și față de familiile acestora, şi, totodată, pentru promovarea ideii de acceptare şi integrare.

Începând din 2007, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată la nivel mondial în data de 2 aprilie, cu scopul de a crește nivelul de informare privind această problemă de sănătate, în vederea depistării timpurii la copii, dar și pentru a încuraja incluziunea educațională și socială a persoanelor cu tulburări de spectru autist.

You may also like

Leave a Comment