Responsive Menu
Add more content here...


Cine sunt vicecampionii naționali de la FK Kraszna

Juniorii care au făcut istorie pentru fotbalul sălăjean provin din Zalău, Şimleu Silvaniei, Crasna, Horoatu Crasnei, Ip, Nuşfalău, Pericei, Moigrad şi Cluj-Napoca

by Călin ONICAŞ
0 comment 1,3K views
A+A-
Reset

FK Kraszna – formaţie care a reprezentat clubul Inter Cizer în competiţie – a scris o nouă filă de aur pentru fotbalul din judeţul Sălaj. Având la dispoziţie un lot de 19 jucători din judeţul nostru, exceptându-l pe clujeanul Alexandru Dolcoş, formaţia pregătită de Florin Morar a făcut senzaţie.

“Grosul” a venit de la Zalău şi Şimleu Silvaniei, cele două oraşe având în lot câte patru jucători. Surprinzător, trei dintre vicecampioni provin din comuna Horoatu Crasnei şi doar doi din comuna Crasna. Tot doi jucători are şi comuna Pericei, restul jucătorilor sălăjeni provenind din comunele Ip, Nuşfalău şi Mirşid.

În campionatul din Sălaj, 26 de victorii din 26 de meciuri – golaveraj: 211 – 7!

Parcusul echipei. Mai întâi în campionatul de juniori A1, FK Kraszna a reuşit o incredibilă serie de 26 de victorii din tot atâtea meciuri. Şi golaverajul a fost unul extraordinar – 211 goluri marcate şi doar 7 goluri primite!

Aceasta înseamnă că echipa din Crasna a avut o medie peste 8 goluri marcate pe meci, primind în schimb câte un gol la aproape 4 meciuri!

Mai apoi, în fazele superioare, gruparea condusă de Rudolf Stanciu a reuşit să depăşească campioanele din judeţele Bihor (Club Atletic Oradea), Maramureş (Plimob Sighetu Marmaţiei), Alba (CIL Blaj) şi Hunedoara (ACS Viitorul Şoimuş), oprindu-se în finală cu campioana judeţului Iaşi – Unirea Ruginoasa.

Astfel, pentru prima dată, campioana Sălajului a devenit vicecampioană naţională la juniori A1. Prestaţia sălăjenilor a fost apreciată şi de oficialii Federaţiei Române de Fotbal prezenţi la festivitatea de premiere de la Buzău.

Acasă, la Crasna, vicecampionii României au fost primiţi cu focuri de artificii!

Vicecampionii au fost primiţi aşa cum se cuvine şi acasă, la Crasna, acolo unde clubul a organizat o superbă festivitate de premiere chiar pe “dreptunghiul verde”, acolo unde ei făcuseră spectacol timp de un an.

La eveniment au participat şi oficialii AJF Sălaj – preşedintele Daniel Sabou şi vicepreşedintele Marius Cozma, cei care au oferit medalii proaspeţilor vicecampioni. Festivitatea s-a terminat cu un superb foc de artificii.

Astfel s-a terminat o perioadă de vis de doi ani, în care FK Kraszna a cucerit două titluri judeţene şi care s-a încununat în final cu medaliile naţionale de argint.

Antrenorul Florin Morar: 6 jucători pot face pasul spre eşaloanele superioare

Din păcate, această echipă frumoasă se va destrăma, deoarece majoritatea jucătorilor se află la final de juniorat şi mulţi dintre ei se vor axa pe şcoală, urmând să meargă la facultate.

Există, însă, câţiva jucători care ar putea face pasul spre echipe chiar şi din eşaloanele superioare, pe această listă aflându-se Stelian Ungruşan, Cătălin Pop, Alexandru Dolcoş, Eduardo Varga, Barti Akos sau Bakai Peter.

După cum sublinia şi antrenorul Florin Morar, aceştia au fost şi fotbaliştii care în acest an s-au remarcat în mod special, cu un plus pentru Bakai Peter, cel care a fost şi golgheterul echipei.

Lotul echipei FK Kraszna, în sezonul 2023 – 2024:

Portar:

Balog Krisztián (Şimleu Silvaniei)

Fundaşi:

Cătălin Pop (Şimleu Silvaniei)

Alexandru Dolcoş (Cluj-Napoca)

Stelian Ungruşan (Moigrad, comuna Mirşid)

Sebastian Stejan (Zalău)

Sabin Maxim (Horoatu Crasnei)

Virgil Gergely (Pericei)

Radu Ţurcaş (Horoatu Crasnei)

Darius Boszormeny (Zalău)

Mijlocaşi:

Eduardo Varga (Ip)

Balla Rafael Mark (Crasna)

Rareş Grosoș (Şimleu Silvaniei)

Flavius Ţurcaş (Horoatu Crasnei)

Florin Herţe (Zalău)

Boros Artur (Crasna)

Atacanţi:

Lukacs Mark (Şimleu Silvaniei)

Barti Ákos Róbert (Zalău)

Bákai Péter (Pericei)

Lukacs Zsolt (Nuşfalău)

Antrenor: prof. Florin Morar

Preşedinte: Rudolf Stanciu

 

Mai multe pe acdest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

 

Sursa foto: FK Kraszna – fotograf Vékás Albert

You may also like

Leave a Comment