Responsive Menu
Add more content here...


Cine sunt cele patru persoane decedate în groaznicul accident din Bihor. În urma tragediei au rămas şase copii fără tată

Durere fără margini în comuna Almaşu, acolo unde mâine, vineri - 31 mai -, comunitatea locală se pregăteşte de trei înmormântări

by Mircea ARDELEAN
0 comment 3.2K views
A+A-
Reset

Locuitorii comunei Almaşu îşi plâng morţi. În groaznicul accident petrecut pe data de 28 mai în comuna Tileagd (judeţul Bihor) s-au stins din viaţă nu mai puţin de patru persoane. Toate aveau legătură cu comuna sălăjeană situată la limita cu judeţul Cluj. Trei dintre victime proveneau chiar din comuna Almaşu, iar a patra victimă îşi are rădăcinile în această comună.

Marţi dimineaţa, cu toţi mergeau spre Oradea, acolo unde lucrau în construcţii.

“Erau oameni muncitori, oameni care voiau să îşi asigure traiul, atât pentru ei, cât şi pentru familiile lor”, precizează Gál-Máté István, primarul comunei Almaşu, pentru ziarul Ştirile din Sălaj. 

Exact la intrarea în localitatea Uileacu de Criș, autoturismul în care se aflau cei patru a părăsit sensul de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un autotren ce venea regulamentar din sens opus.

Poliţiştii bihoreni continuă cercetările pentru stabilirea cu excactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii tragediei. Unii martori ar fi spus că pe asfalt s-ar fi văzut urmele de frânare, ceea ce înseamnă că şansele ca şoferul să fi adormit la volan sunt reduse.

Cine sunt cele patru persoane decedate în tragedia din Bihor

Până la urmă, marea dramă este aceea că patru persoane cu vârste între 15 şi 39 de ani au murit.

Şoferul autoturismului – Marius C. – avea 39 de ani, era din localitatea Almaşu, era căsătorit şi avea doi copii: o fetiţă în vârstă de 13 ani şi un băiat în vârstă de 9 ani.

Cristian C. – pasagerul din dreapta conducătorului auto – avea 34 de ani, era din satul Mesteacănu (comuna Almaşu) şi avea nu mai puţin de patru copii – toţi cu vârste mai mici de 10 ani.

Raul F. avea doar 17 ani şi era din localitatea Almaşu.

A patra persoană decedată era un copil în vârstă de doar 15 ani, care locuia în oraşul Huedin, dar a cărui mamă este originară tot din comuna Almaşu.

Cu toţii s-au prăpădit în urma unei secunde de neatenţie la volan. Trei dintre ei a murit pe loc, iar al patrulea s-a stins din viaţă în mâinile medicilor ajunşi la locul tragediei.

Vineri, 31 mai, în comuna Almaşu, clopotele vor bate încontinuu, iar familiile celor dispăruţi prematur se pregătesc de înmormântare. La Almaşu vor avea loc două ceremonii funerare (orele 12.00 şi 14.00), iar a treia în satul Mesteacănu (ora 13.00).

Până atunci însă, comunitatea în frunte cu administraţia locală, s-a mobilizat şi a demarat o acţiune umanitară de strângere de fonduri pentru familiile îndoliate. Iniţiativa a venit de la Primăria comunei, care a şi anunţat că autorităţile locale de la Almaşu vor acoperi cheltuielile în ce priveşte sicriul şi transportul victimelor acasă de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Oradea.

Mesajul postat de Primăria comunei Almaşu

🫴 Sprijin pentru familiile îndoliate!
🪦 După cum mulți dintre dumneavoastră ați aflat deja, pe 28 mai 2024 a avut loc un tragic accident în localitatea Uileacu de Criș (județul Bihor). În urma acestui eveniment nedorit au decedat patru tineri, din care trei au locuit în comuna noastră. În urma unora dintre ei au rămas copii minori fără tată.
🕯 În aceste momente grele, cei care doriți, puteți să ajutați familiile greu încercate și să donați după posibilități în următoarele conturi bancare:
➡️RO41CRCOX060100000646428, titular: Ciuciuia Ecaterina (familia lui Ciuciuia Marius)
➡️RO86CRCOX060100000644454, titular: Zagor Lidia (familia lui Farcas Raul)
➡️RO83RZBR0000060023302761, titular: Coste Cosmin (familia lui Coste Cristian)
🙏Transmitem și pe această cale sincere condoleanțe familiilor îndoliate și le asigurăm că suntem alături de ele! Dumnezeu să ne păzească!

You may also like

Leave a Comment