Responsive Menu
Add more content here...


Cine este Alin Guler, profesorul propus de Alianța USR PLUS pentru Consiliul Local Zalău, care militează pentru grădini urbane și mini-referendumuri pe teme locale?

by Stirile din Salaj
1 comment 146 views
A+A-
Reset

Alin Guler are 39 de ani, este profesor de istorie și geografie, căsătorit, cu două fetițe. A devenit zălăuan “cu acte în regulă” imediat după ce a terminat Facultatea de Istorie-Geografie la Universitatea din Oradea și un master de Organizarea și Amenajarea Teritoriului în cadrul aceleiași universități. Pe lângă activitatea profesională, la catedră, îi place foarte mult să grădinăresc și să meragă cu bicicleta. Are în plan câteva proiecte pentru mobilitate urbană și grădini urbane – un concept inovativ, foarte des întâlnit în țările civilizate, care se poate adapta excelent și în Zalău, dar și încurajarea tuturor cetățenilor să se implice în viața comunității, prin dezbateri și mini-referendumuri pe toate temele de interes local.

“Nu mi-au plăcut niciodată mârlănia, impertinența sau șmecheria și le-am taxat și combătut de fiecare dată, cu toată convingerea. Periplul meu profesional și contactul cu numeroși profesori, elevi și părinți din medii socio-economice și culturale diferite, precum și schimburile de experiență cu școli și profesori din Italia, Spania, Germania, Suedia, Cipru sau Grecia mi-au oferit posibilitatea de a-mi face o imagine destul de clară despre lipsurile și neajunsurile sistemului românesc de învățământ, dar și despre frumusețile și oportunitățile pe care această meserie le-ar putea oferi atât profesorilor, cât și elevilor. Începând cu 2018, m-am implicat în Platforma România 100, participând la acțiuni de voluntariat, iar din ianuarie 2019 sunt membru PLUS Sălaj, responsabil de coordonarea campaniilor electorale”.

De ce a hotărât să se implice în politică?

 „Pentru că m-am săturat să stau de-o parte, m-am săturat să fiu nemulțumit că lucrurile nu merg bine, m-am săturat să aștept ca alții să facă… E timpul ca noi să facem, pentru copiii noștri, pentru noi toți. Pentru că anul 2016 mi-a arătat și mie că politica poate fi și altfel decât am fost învățați în ultimii 30 de ani. Politica poate și trebuie să fie despre oameni, pentru oameni… pentru oamenii mulți, simpli, muncitori, onești, pentru mine, pentru tine, pentru noi toți cei care trăim, muncim și iubim acest oraș și această țară.

Mi-aș dori să nu mai întâlnim copii care renunță la studii pentru că părinții nu îi pot ”ține în școală”, să nu mai existe copii care să nu poată accesa orele de after school din cauză că părinții nu-și permit să plătească pentru masa caldă de la amiază sau pentru ”taxa” către doamna învățătoare, să nu mai văd gunoaie aruncate la voia întâmplării și autorități care nu aplică și nu respectă legea, să văd cât mai multe grădini urbane și să implementăm conceptul de urban farming și la noi. Mi-aș dori cadastrare și organizare teritorială eficientă”.

Ce își propune și ne propune?

Să sprijine accesul la educație și egalitatea de șanse pentru toți elevii. O masă caldă, subvenționată de autorități, în totalitate sau cu sprijinul mediul privat/asociațiilor non profit etc., pentru toți copiii din ciclul primar. Să sprijine sportul de masă și mișcarea în general ca stil de viață sănătos, începând de la copii, nepoți, părinți, bunici și chiar străbunici.

Să încurajeze implicarea tuturor cetățenilor în viața comunității, prin dezbateri și mini-referendumuri pe toate temele de interes local.

Să susțină implementarea a cât mai multor proiecte de tip grădini urbane sau comunitare, după modele de agricultură urbană din Europa Occidentală, ca soluție pentru o alimentație sănătoasă și încurajare a antreprenoriatului local.

“Toate experiențele profesionale și de viață pe care le-am trăit până acuma mi-au întărit convingerea că progresul și bunăstarea unei comunități sunt strâns legate de gradul de implicare civică a cetățenilor ei. Doar prin implicare și doar împreună putem avea speranțe și pretenții la un trai mai bun, la o educație și o asistență medicală de calitate, la un oraș curat și sigur în care fiecare cetățean să se simtă bine și împlinit”.

You may also like

1 comment

#@* 24 august 2020 - 21:55

Să scăpăm de boschetari,de cerșetori și drogați,nu știu când vom fi în siguranță. Intr un orășel că Zalău,nu ar trebui sa existe frica să ieși seara în oraș mai ales după ora 22.

Reply

Leave a Comment