Responsive Menu
Add more content here...


Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Avertizare COD GALBEN de ploi și vijelii în Sălaj

Ciclonul care a pus în alertă meteorologică mai multe țări din Europa ajunge și în România. meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi, vijelii și grindină, fenomene care se vor extinde treptat și vor cuprinde jumătate de țară

by Mihai POP
0 comment 1,K views
A+A-
Reset

Ciclonul care a pus în alertă autoritățile din Europa, aceste zile, a pătruns și în România, iar meteorologii ANM au emis un două coduri galbene de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă.

Răcirea se va resimți astăzi, în nord-estul țării, urmând să se extindă și în restul regiunilor de la noapte. Temperaturile scăzute vor fi însoțite de ploi slabe și moderate în mai multe zone ale țării, în timp ce la munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri destul de consistent.

De azi de la ora 16.00 până miercuri la ora 10.00, e în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, unde se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze de 50…70 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De marți de la ora 10.00, codul galben de ploi și instabilitate atmosferică se va extinde și timp de 24 de ore va afecta zonele din Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

You may also like

Leave a Comment