Responsive Menu
Add more content here...


Cezara But, pe podium la Alba Iulia

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Sportiva de la ACS Sergiu Carp Tennis Club a ajuns până în semifinalele competiţiei Cupa Universităţii 1 Decembrie 1918, fapt ce i-agarantat medalia de bronz


La finalul săptămânii, oraşul Alba Iulia a fost gazda Cupei Universităţii 1 Decembrie 1918 la tenis de câmp.

La competiţia ce s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Tenis în “capitala” judeţului Alba a fost prezentă şi sălăjeanca Cezara But, de la ACS Sergiu Carp Tennis Club.

Sportiva din judeţul nostru a participat la categoria de vârstă 14 ani, fiind de altfel şi favorita numărul 2 a competiţiei.

Cu toate că a beneficiat de statutul de favorită, Cezara But nu a avut parte de primul tur liber, deoarece la această categorie de vârstă au participat nu mai puţin de 16 sportive, astfel că organizatorii au propus un tablou de 16 şi fiecare concurent a avut parte de un adversar încă din primul tur.

Prima sportivă care i-a ieşit în cale sălăjencei noastre a fost Daniela Munteanu de la CS Constructorul Alba, însă tenismena din Alba Iulia nu a reuşit să câştige nici măcar un game în duelul cu Cezara, astfel că sălăjeanca a obţinut victoria după două seturi identice, 6 – 0, 6 – 0.

În sferturile de finală, eleva lui Sergiu Carp s-a duelat cu Roxana Gheorghiţă de la CSM Petroşani.

Deşi a început destul de rău meciul şi a pierdut primul set, 4 – 6, Cezara But a evoluat extraordinar în următoarele două, pe care le-a şi câştigat, scor 6 – 3, 6 – 1, victorie ce i-a asigurat calificarea în semifinalele competiţiei.

În “careul de aşi”, pe sălăjeancă o aştepta favorita numărul 3, Denisa Şandru de la Asociaţia TC Sun. Contrar partidei din sferturi, tenismena de la ACS Sergiu Carp Tennis Club şi-a adjudecat primul set, după ce a câştigat tie-break-ul.

Din păcate, în următoarele două seturi, Denisa Şandru a avut loviturile mai exacte şi astfel, le-a câştigat cu 6 – 4, 6 – 3, calificându-se în finală.

Prin urmare, Cezara But a fost nevoită să se mulţumească doar cu locul 3 la Cupa Universităţii 1 Decembrie de la Alba Iulia, clasare ce i-a adus medalia de bronz.

Mai multe pe acest subiect în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 mai.

You may also like

Leave a Comment