Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Cerșetorii rup gura târgului și hainele trecătorilor cerând pomană pe străzile Zalăului

by Tiberius NICODA
0 comment 223 views
A+A-
Reset

Cu toate poveștile și normele europene mult trâmbițate despre incluziunea socială și prevenirea actelor de cerșetorie, la nivelul municipiului și a județului Sălaj, actele de cerșetorie, vagabondaj, persistă.

Persistă și se manifestă chiar la nivel național, nu doar în Sălaj. Efectiv, cerșetorii se agață pe străzile Zalăului de trecători trăgându-i de haine  cerând ca să li se  dea pomană.

Desigur, orice efort s-ar face în vederea eradicării fenomenului cerșetoriei, atâta timp cât cerșetorii acționează în voie agasând cetățenii pe stradă sau în porțile caselor lor, în zona magazinelor, piețelor, spitalelor, farmaciilor, atunci când văd în zare omul în uniforma de poliție sau de poliție locală, dispar pentru ca după ce pleacă oamenii legii, să reapară nestingheriți.

Probabil aici, s-ar impune niște acțiuni ale oamenilor legii echipați civil pentru a surprinde pe cerșetori pe nepusă masă. Astfel ar fi mai de efect și mai eficientă acțiunea de combatere a cerșetorilor.

Mai ales în ultima vreme se constată că fenomenul ia amploare și este dificil de controlat. Din păcate cerșetoria nu este un fenomen izolat, ci reprezintă chiar o problemă la nivel național.

Acuma, referindu-ne strict la zona noastră, în Sălaj și mai ales pe străzile Zalăului, în zonele supermarket-urilor, spitalului , bisericilor , piețelor și în general cam peste tot, se constată o înmulțire nedorită a persoanelor care practică fenomenul cerșetoriei, mai ales ale persoanelor de sex feminin care însoțite de copii lor de care se folosesc prin a cerși, agasează pur și simplu trecătorii cerându-le bani cu nerușinare.

Mai mult, regăsim cerșetori în zona spitalelor, farmaciilor, bisericilor, unde apar cu rețete sau cutii de medicamente pretinzând că au nevoie de bani ca să-și cumpere medicamente și mizează pe necazul omului care umblă în zonele amintite care speră că prin actul milosteniei către cerșetori i se mai iartă din necazuri sau păcate.

Sigur, Bunul Dumnezeu ne vrea ca buni creștini, cucernici și milostivi, dar nu ne vrea nici proști, nici botaniști buni de prostit de către putorile care preferă să cerșească decât ca să meargă la muncă.

Dacă nu ar exista bunii creștini miloși care să-i “miluiască” pe cerșetori, nu ar mai fi nici cerșetori. Pentru că, dacă, măcar cerșetorii ar privi cu recunoștință  sinceră pe cei care-i miluiesc și le dau pomană, ar fi cum ar fi, dar cerșetorii îi privesc și tratează pe cei de la care cer ca pe niște naivi sau fraieri buni de muls de bani și sentimente de pe urma cărora profită cu nesimțire și tupeu.

Bunătatea sufletească este categoric una dintre principalele caracteristici ale românului, dar nu lăsați ca să se profite de către oricine și mai ales de către cei ce nu vă merită atenția și omenia.

You may also like

Leave a Comment