Responsive Menu
Add more content here...


Ceremonie militară de Ziua Drapelului Național, la Zalău

Instituţia Prefectului Sălaj anunță că: „sărbătorește Ziua Drapelului Național al României printr-o serie de manifestări, care vor avea loc miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.00, pe platoul din fața Instituției

by Mihai POP
0 comment 378 views
A+A-
Reset

Ziua Drapelului Național va fi sărbătorită miercuri, 26 iunie, la Zalău, printr-un ceremonialul militar și religios, începând cu ora 10,00, pe platoul din fața Instituției Prefectului Sălaj.

Anterior acestei festivităţi, drapelul va fi coborât de pe catarg, marţi seara, ora 20,00, pentru a fi sfinţit.

Vă invităm să fiți alături de noi la sărbătorirea drapelului tricolor, simbol al identității naţionale.

Reamintim faptul că, potrivit legii, pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri, în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare.

De asemenea, legea prevede că în locurile în care se arborează drapelul României pot fi arborate și drapelul Uniunii Europene și cel al NATO.

În contextual în care miercuri, 26 iunie, se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional, Instituţia Prefectului Sălaj reaminteşte faptul că Drapelul României se arborează în mod permanent pe edificiile și în sediile autorităților și instituțiilor publice şi la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituțiilor de învățământ și cultură.

Drapelul României poate fi arborat şi de către persoane fizice, la domiciliul sau reşedința lor, precum și de persoane juridice, la sediile acestora.

 

You may also like

Leave a Comment