Responsive Menu
Add more content here...


Cercetat pentru tentativă de omor, scos din arest și internat la psihiatrie

by Mihai POP
0 comment 15 views
A+A-
Reset

Tânărul, care a înjunghiat de 7 ori cu cuțitul un zălăuan de 30 de ani, a fost scos din arestul preventiv si internat la psihiatrie


La data de 10 aprilie judecatorii Tribunalului Salaj au admis propunerea procurorilor si au revocat masura preventiva si au dispus internarea medicala provizorie a lui C. Alexandru, cercetat pentru tentativa de omor, fapta comisa in data de 19 martie.

Agresorul a fost prins la 7 zile dupa eveniment

La data de 26 martie, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sălaj a admis propunerea de arestare preventivă a procurorilor de la PT Sălaj şi a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui C. Alexandru pentru o perioadă de 30 de zile. Astfel, tânărul de doar 26 de ani din Zalău  a si fost transferat la Penitenciarul Jilava, insa dupa 2 saptamani a iesit de dupa grati.

Acolo a fost supus unei examinări psihologice, deoarece în urma comportamentului afişat la audieri, C. Alexandru a dat de înţeles că are probleme psihice, astfel că s-a impus o examinare pentru a vedea dacă la momentul comiterii faptelor, respectiv la data de 19 martie, când a înjunghiat cu cuţitul de 7 ori un alt tânăr din Zalău, avea sau nu discernământ.

Cunoaştem că C. Alexandru a venit la inceputul anului din străinătate, unde a şi locuit o perioadă  de timp, iar aici la Zalău stătea la părinţii lui. Motivul comiterii infracţiunii de tentativă de omor nu o cunoaşte nimeni, deoarece nu se poate comunica coerent cu tânărul, care se află sub un tratament medicamentos din cauza unor presupuse probleme psihice.

Agresorul a scăpat din mâna Poliţiei

Însă povestea acestui caz din 19 martie, este puţin neclară din mai multe puncte de vedere. Martorii prezenţi la eveniment au declarat pentru Ştirile din Sălaj că la faţa locului a fost prezent inclusiv şeful de post din Pericei, agent şef principal de poliţie MOCAN REMUS, care a intervenit, a luat agresorul de piept şi i-a luat cuţitul din mână.

Însă, neşansa a făcut ca agresorul să se zmâcească din mâna poliţistului, a luat-o la fugă şi s-a făcut nevăzut. Martorii susţin că după ce agresorul a scăpat din mâna poliţistului, Mocan Remus s-ar fi urcat în maşină şi ar fi plecat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Acum, poliţistul Remus Mocan este cercetat disciplinar pentru modul în care a acţionat şi riscă să fie sancţionat dur, inclusiv să fie demis din Politie. Rămâne să vedem cum se finalizează ancheta internă deschisă la IPJ Sălaj. Totodată, procurorii cercetează şi analizează tot evenimentul, iar dacă se constată că poliţistul a comis vre-o infracţiune va fi cercetat penal.

Şeful Poliţiei Sălăjene, Florin Mihăilă, confirmă faptul că agresorul a scăpat din mâna şefului de post din Pericei, Mocan Remus.

“Ştiu despre ce este vorba, dar nu cunosc în detaliu. Şeful de post de la Pericei a fost la faţa locului, l-a prins pe agresor de piept, i-a luat cuţitul, după care agresorul s-a smucit şi a fugit. Asta e informaţia pe care o am acum. Dar vreau să văd exact ce s-a întâmplat acolo și apoi vom putea spune mai multe”, ne-a declarat inspectorul şef Florin Mihăilă.

You may also like

Leave a Comment