Responsive Menu
Add more content here...


Centrul Pilot de Referință pentru Boli Rare – NoRo Zalău a sărbătorit 13 ani de existență

În data de 28 iunie 2024, Centrul NoRo din Zalău a aniversat 13 ani de la înființare. Acesta este singurul centru de boli rare din România care oferă servicii de tip „one stop shop”, având o abordare integrată în tratarea bolilor rare și a bolilor din spectrul autist

by Mihai POP
0 comment 460 views
A+A-
Reset

Centrul NoRo este considerat unul dintre cele mai importante centre de resurse pentru bolile rare din țară, fiind inclus în Rețeaua Europeană de Centre de Resurse. De asemenea, acesta a primit acreditarea ca Centru de Expertiză pentru bolile rare și bolile din spectrul autist din partea Ministerului Sănătății.

Centrul NoRo – 13 ani de la înființarea singurului centru de boli rare din România

Prezent la evenimentul aniversar, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Claudiu Bîrsan, le-a mulțumit celor implicați în acest proiect pentru dăruirea și munca depusă, învățându-ne să devenim o comunitate mai bună, mai implicată și mai responsabilă cu toți semenii noștri.

Renumit și apreciat nu doar la nivel național, ci și în întreaga Uniune Europeană, Centrul NoRo a reușit să creeze în inima județului Sălaj ”o lume în care persoanele afectate de boli rare au șanse reale de diagnosticare și tratament, oferindu-le oportunități de integrare în comunitate”.

Asociația Prader Willi din România beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Sălaj, prin programul de finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit în domeniul asistenței sociale.

În cei 13 ani de existență, Centrul NoRo a reușit să aducă speranță și ajutor pentru numeroase persoane afectate de boli rare și a contribuit la îmbunătățirea calității vieții acestora. Echipa de specialiști din cadrul centrelului oferă servicii complete de diagnostic, tratament și consiliere pentru pacienții cu boli rare.

În cadrul Centrului NoRo sunt disponibile o serie de servicii medicale, printre care se numără evaluarea clinică și paraclinică, investigații genetice, consiliere psihologică și consiliere pentru integrarea socială. De asemenea, Centrul NoRo colaborează cu alte instituții medicale și de cercetare, atât din țară, cât și din străinătate, pentru a oferi pacienților cele mai bune soluții de tratament.

În concluzie, Centrul NoRo din Zalău este un exemplu de bună practică în tratarea bolilor rare în România. Cu o abordare integrată și servicii de tip „one stop shop”, acesta contribuie la îmbunătățirea vieții pacienților afectați de boli rare și la conștientizarea importanței acestor afecțiuni în societatea noastră.

La ceas aniversar, Centrul NoRo sărbătorește cu mândrie realizările din cei 13 ani de activitate și promite că va continua să ofere suport și speranță pentru toți cei care au nevoie de ajutor în lupta cu bolile rare.

You may also like

Leave a Comment