Responsive Menu
Add more content here...


EXCLUSIV: Centru din Statele Unite ale Americii pentru Steaua București

by Călin ONICAŞ
0 comment 1,3K views
A+A-
Reset

Gruparea din capitală l-a transferat pe americanul Kristopher Johnson, cel care în sezonul trecut a evoluat în Portugalia, la formaţia Fonte Bastardo Azores


Deşi era doar o nou-promovată, Steaua Bucureşti a făcut o figură frumoasă în sezonul trecut, când s-a clasat pe locul 4, calificându-se în cupele europene, după o absenţă de ani buni!

Sub comanda lui Bogdan Tănase, formaţia din capitală vrea să continue rezultatele pozitive şi în campionatul viitor. Pentru aceasta, „roş-albaştrii” trebuie să întărească lotul, cu atât mai mult cu cât alte echipe din plutonul fruntaş a avut deja o campanie de achiziţii puternică.

Recent, şi Steaua Bucureşti a reuşit un transfer din străinătate, este vorba despre americanul  Kristopher Johnson (n. 30 martie 1990, 211cm, 91kg), care în sezonul trecut a evoluat tot în Europa, la echipa Fonte Bastardo Azores din Portugalia.

Timp de doi ani, în perioada 2014 – 2016, centrul în vârstă de 27 de ani a îmbrăcat tricoul formaţiei Leka Volley Club din Finlanda.

Înainte de a veni pe bătrânul continent,  voleibalistul de culoare a jucat în Statele Unite ale Americii, la Long Beach Community College (două sezoane) şi California Baptist (două sezoane).

„Mă bucur că am ajuns la Steaua, deoarece am înţeles că aceasta este o echipă foarte bună, cu un antrenor bun şi un staff administrativ la fel! În plus, echipa din capitala României va juca în sezonul viitor şi în Challange Cup. Îmi place să joc în cupele europene.  De asemenea, anul trecut am fost în România, deoarece am jucat împotriva Ploieştiului în Cupa Challange și mi-a plăcut ţara, așa că mi-a fost mai ușor să iau decizia de a veni aici”, a declarat noul centru al Stelei pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Să spunem că – în ultimii ani – în campionatul intern al României au mai evoluat jucători din America de Nord, chiar şi la CS Remat Zalău.  

Altfel spus, Kristopher Johnson a venit la Steaua pentru a acoperi plecarea lui Mihai Gheorghiţă la campioana CS Volei Municipal Zalău.

 

You may also like

Leave a Comment