Responsive Menu
Add more content here...


Centenarul revistei ȘCOALA NOASTRĂ celebrat la Zalău în prezența oficialităților

,,Scopul educației este transferul de flacără.”-spunea Vasile Ghica

by Tiberius NICODA
0 comment 55 views
A+A-
Reset
Dari Toma Prefectul judeţului Sălaj-şi subprefectul Gheorghe Bancea au fost prezenţi, la manifestarea de marcare a centenarului revistei „Şcoala Noastră”, publicaţie de educaţie şi cultură pedagogică editată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Casa Corpului Didactic  Sălaj.
Directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, profesorul Mirel Matyas, cu ocazia aniversării centenarului Revistei  de educație și cultură pedagogică ,,Școala Noastră”, a spus în cuvântarea sa legată de acest eveniment:

,,Acum 100 de ani, la 15 aprilie 1924, apărea primul număr al revistei. De atunci, prin seriile succesive, revista a fost o tribună a dascălilor sălăjeni.
Evenimentul organizat de I.S.J. Sălaj / C.C.D Sălaj și Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău în parteneriat cu Direcția Județeană Sălaj a Arhivelor Statului Sălaj, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj și Asociația Colecționarilor din Sălaj, ce a constat în vernisarea unor expoziții, în lansarea numărului festiv al revistei și într-un simpozion județean, s-a bucurat de prezența oficialităților județene, a managerilor de instituții culturale, a inspectorilor școlari și directorilor de unități de învățământ.
Țin să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea evenimentului, în mod special colegilor mei de la Casa Corpului Didactic Sălaj.
La Mulți Ani revistei ”Școala Noastră”!
De asemenea , în cadrul evenimentului, a luat cuvântul și prefectul Dari Toma spunând:
“Ca profesor, sunt şi eu mândru că  „Şcoala Noastră”,o publicaţie pornită la drum de către nume de referinţă ale învăţământului de pe meleagurile noastre, precum Ioan Mango şi Simion Oros, îşi asumă, şi astăzi, rolul de “călăuză” a cadrelor didactice din Sălaj. (…)
Mă bucur să constat că, în ultimii ani, revista are atât o nouă faţă grafică, cât şi un cuprins de calitate, ce reflectă preocupările cadrelor didactice din judeţ. Astăzi, la ceas aniversar, urez viaţă lungă şi frumoasă revistei ‘Şcoala noastră’ şi tuturor celor care contribuie la apariţia ei”, a precizat, în alocuţiunea susţinută cu acest prilej, prefectul Dari Toma.
La fel și Subprefectul de Sălaj Gheorghe Bancea a spus în cuvântul său:
,,Am participat astăzi, împreună cu prefectul județului Sălaj, domnul Dari Toma, la activitățile dedicate împlinirii a 100 de ani de la apariția primului număr al revistei ȘCOALA NOASTRĂ, publicație editată de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Casa Corpului Didactic Sălaj.
Revistă pentru educație și cultură pedagogică, Revista „Școala Noastră” a cunoscut un parcurs istoric de un secol, cu suișuri și coborâșuri, începând cu anul 1924. Programul revistei s-a adaptat mereu la cerințele vremii, în contextul unor schimbări în plan politic, economic și cultural. Drumul străbătut de revistă a fost plin de evenimente, vitregiile timpului întrerupând de multe ori elanul comitetelor și colegiilor de redacție. E remarcabil că după fiecare întrerupere a apariției revistei, s-au găsit resursele necesare pentru ca aceasta să-și reia parcursul.
Printre rândurile revistei „Școala Noastră” s-au resimțit mereu energiile dascălilor care își doreau reînnoirea continuă a activității de instruire și educație. S-a urmărit ca dezvoltarea învățământului din Sălaj să fie în concordanță cu cel național și cu cel practicat în alte țări.
În perioada 2020-2024, în calitate de director al Casei Corpului Didactic Sălaj, am avut onoarea să fac parte din colectivul de redacție al acestei reviste prestigioase și am avut ocazia să resimt impactul pozitiv al revistei în rândul cadrelor didactice din Sălaj. De aceea, am certitudinea că această publicație va păstra tradiția și va continua mulți ani să inspire generațiile viitoare de dascăli.

La mulți ani, Școala Noastră!”

You may also like

Leave a Comment