„Ceasul Apocalipsei” ticăie și mai are doar 90 de secunde până la miezul nopţii!

by Tiberius NICODA
0 comment 1.7K views
A+A-
Reset

Motto: – Sfârşitul lumii nu depinde atât de Dumnezeu, cât de purtarea noastră, a oamenilor –

Ceasul a fost creat în 1947 de mai mulți oameni de știință, inclusiv Albert Einstein. În 1991 ceasul era la 17 minute până la miezul nopții, momentul în care puțină lume mai credea că războiul nuclear ar mai putea fi vreodată o amenințare reală.

Miezul nopții e metafora aleasă pentru sfârșitul lumii, un punct teoretic al anihilării. Săgețile ceasului pot fi mutate mai aproape sau mai departe de miezul nopții în funcție de modul în care oamenii de știință percep pericolul real din jur.

În 2018, Ceasul Apocalipsei a fost setat la 11:58 p.m., rămânând la fel şi în 2019, luând în calcul ameninţările Coreei de Nord privind arsenalul nuclear, dar şi schimbările climatice.

În 2019 s-a stabilit ca omenirii mai aveau doar două minute pentru a evita o catastrofă, aşa cum s-a întâmplat în 2018 şi 1953. În 2022, ceasul arăta 100 de secunde până la miezul nopţii.

Buletinul Oamenilor de Ştiintă Atomişti, ca şi anul trecut, a stabilit ceasul la 90 de secunde de la miezul nopţii, punctul teoretic al anihilării.

Oamenii de ştiinţă au setat ceasul mai aproape de apocalipsa pe baza riscurilor cu care se confruntă Pământul şi populaţia: ameninţarea nucleară, schimbările climatice şi tehnologiile perturbatoare, cum ar fi inteligenţa artificială şi noua biot.

„Fiecare persoană de pe Pământ are un interes în reducerea probabilității unei catastrofe globale,” subliniind astfel că liderii și națiunile trebuie să lucreze împreună pentru a controla aceste riscuri tehnologice.

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!