Cea mai bună veste din mandatul primarului Cristian Lazăr – 11 milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului din Şimleu Silvaniei!

by Călin ONICAŞ
0 comment 143 views
A+A-
Reset

Chiar în ultima zi de muncă din anul 2023, primarul Cristian Lazăr a semnat actele prin care Guvernul României a alocat nu mai puţin de 11 milioane de euro pentru Spitalul Orășenesc “Prof. Ioan Pușcaș” din Şimleu Silvaniei

Veste extraordinar de bună pentru şimleuani şi pentru cetăţenii din comunele apropiate oraşului de la poalele Măgurii. Chiar pe finalul anului 2023, a fost alocată suma de 11 milioane de euro pentru programul de reabilitare generală a Spitalul Orășenesc “Prof. Ioan Pușcaș”!

Unitatea spitalicească de la Şimleu Silvaniei intrase într-un plan de reabilitare încă din mandatul primarului Septimiu Ţurcaş. Acum vreo 5 ani, acesta a implementat un proiect european în valoare de aproape 3 milioane de euro ce prevedea creșterea eficienței energetice a spitalului.

Condiţii grele la Spitalul Orășenesc “Prof. Ioan Pușcaș” din Şimleu Silvaniei

Cu greu, lucrările au fost demarate, iar o parte din exteriorul spitalului a fost reabilitat. Totodată, unitatea medicală a fost utilată şi cu aparatură medicală modernă. Din păcate, proiectul a fost blocat, iar spitalul a rămas într-o situaţie jalnică.

Dezastrul de la Spitalul Orășenesc “Prof. Ioan Pușcaș” din Şimleu Silvaniei a fost oglindit cu câteva fotografii pe care un pacient le-a trimis pe adresa redacţiei noastre, în care am văzut o schelă abandonată, mult moloz şi rebuturi, dar şi un container plin de gunoaie până la refuz.

Mai mult, spitalul de la poalele Măgurii a intrat în gura lumii, după ce un alt pacient a filmat într-un salon un şoricel care ţopăia fără nicio frică pe dulap, un dulap al durerii şi al nepăsării faţă de semeni…

Schele abandonate, gunoaie, moloz – imaginile groazei

Primarul Cristian Lazăr s-a zbătut să caute soluţii

Clar, condiţiile la această unitate spitalicească nu se ridică nici pe departe la numele pe care îl poartă cu mândrie: Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei.

Nu o dată, primarul Cristian Lazăr a tot căutat soluţii şi a avut întrevederi cu nume importante din cadrul Gurvernul României. Când era ministrul Dezvoltării, Attila Cseke a venit în vizită la Şimleu, la fel şi Manuela Pătrășcoiudirectorul Companiei Naționale de Investiții (CNI). 

Mai apoi, în această vară, primarul Şimleului a primit vizita noului ministru al Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, care a semnat actul prin care Guvernul va aloca sumele necesare pentru deblocarea proiectului de reabilitare a spitalului.

Finanţare pentru ca spitalul din Şimleu să devină unul dintre cele mai moderne din Transilvania!

Cu această ocazie, tânărul primar al Şimleului prea promitea şimleuanilor că – în nu prea mult timp – vor putea beneficia de cele mai bune condiții și servicii medicale, iar Spitalul Orășenesc “Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei va deveni unul dintre cele mai moderne spitale din Transilvania.

Finalul de an a adus şi mult aşteptata veste – spitalul de la Şimleu a primit finanţare şi, nu orice, finanţare! Guvernul României a alocat nu mai puţin de 11 milioane de euro, iar în cel mai scurt timp lucrările vor fi reluate, urmând ca investiţia să poată fi finalizată în mai puţin de doi ani!

Cristian Lazăr: “Ultima zi de muncă pe anul 2023, şi cea mai bună veste din acest mandat de primar!”

“11 milioane de euro au fost alocați pentru Spitalul Orășenesc “Prof. Ioan Pușcaș”. O sumă foarte mare și foarte importantă pentru orașul nostru. Lucrarea poate fi terminată într-un an și jumătate cu o bună mobilizare. Vom începe de luna viitoare în forță.
FACEM TREABĂ BUNĂ PENTRU ȘIMLEU!
SĂ NE VEDEM CU BINE ÎN 2024!

Cristian Lazăr – primarul oraşului Şimleu Silvaniei

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care va apărea pe data de 5 ianuarie 2024.

You may also like

Leave a Comment