Responsive Menu
Add more content here...


Ce performanţă. CS Hida câştigă Cupa României la Oină şi aduce la Hida cel mai important trofeu al comunei. VIDEO

Sportul este un adevărat ambasador, iar pentru un judeţ precum al nostru, orice rezultat măreţ aduce notorietate. Însă, când o performanţă uriaşă este izbutită de un club din mediul rural, cu atât este mai de apreciat. Ce au făcut o mână de fete din comună, alături de profesorul Ciprian Mitrea este de pus în ramă, dacă ne permiteţi această expresie. Outsidere, fetele au reuşit să aducă la Hida trofeul Cupei României la oină, la categoria de vârstă SENIOARE

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 549 views
A+A-
Reset

Oina, sportul naţional al României, sportul care renaşte precum pasărea Phoenix, aduce o mare bucurie în judeţul Sălaj, în special în comuna Hida. Acolo s-au pus bazele unor echipe formidabile care aduc rezultate după rezultate. Ultima ispravă a fost reuşită chiar la finele săptămânii trecute, când o mână de fete tinere, dar ambiţioase au reuşit să aducă la Hida trofeul Cupei României, atenţie, la categoria de vârstă senioare.

La finele săptămânii trecute, la Mioveni, a avut loc Campionatul Naţional pe iarbă, dar şi Cupa României, competiţie la care a fost prezentă şi CS Hida. La Naţionale, fetele pregătite de Ciprian Mitrea au reuşit să urce pe podium, cucerind medalia de bronz.

Acel rezultat avea să fie doar o mică previzualizare de ceea ce sunt capabile aceste tinere ambiţioase. Asta, deoarece, la Cupa României, CS Hida a fost imperială. Echipa noastră a reuşit, în drumul spre trofeu, să învingă echipe mult mai experimentate precum Dacia Mioveni, CSM Râmnicu Sărat sau ACS Galicea Mare.

Aceste rezultate nu aveau cum să apară fără seriozitate şi sacrificiu din partea sportivilor, cât şi a antrenorilor. Copiii vin din Racâş, Trestia sau Stupini la antrenamente în Hida, două fete din Stupini venind cu bicicleta câte 18 km dus-întors doar pentru a fi prezente la pregătire.

„Buturuga mică răstoarnă carul mare. Bravo fetelor. Duceţi la Hida cel mai important trofeu de până acum şi la anul suntem calificaţi la Cupa Reginei. Este un rezultat obţinut prin sacrificiu, cel mai mare fiind orele de antrenament, destul de multe şi făcute în mod voluntar. Turneele sunt destul de costisitoare, fiind un joc de echipă. Avem o susţinere importantă  din partea Primăriei şi a Consiliului Local, dar şi a Liceului Liviu Rebreanu Hida. Nu am reuşit, din păcate până acum, să obţinem sprijinul Consiliului Judeţean, deşi există programe naţionale pentru susţinerea oinei! Este necesar pentru a participa la toate turneele. Altfel, vom fi obligaţi să renunţăm la unele”, spune Ciprian Mitrea, profesorul-antrenor al echipelor de oină din Hida.

Rezultatele înregistrate de CS Hida la Cupa României:

CSM Râmnicu Sărat – CS Hida 0 – 7

CS Hida – Dacia Mioveni 9 – 8

ACS Galicea Mare – CS Hida 0 – 4

ACS Ambiţia Mădălin – CS Hida 0 – 9

Clasament final:

  1. CS Hida 12 p
  2. Dacia Mioveni 10 p
  3. CSM Râmnicu Sărat 8 p
  4. ACS Galicea Mare 5 p
  5. ACS Ambiţia Mădălin 4 p

Rezultatele înregistrate de CS Hida la Naţionale:

CSM Râmnicu Sărat – CS Hida 8 – 10

CS Hida – Dacia Mioveni 2 – 10

CS Hida – ACS Galicea Mare 2 – 12

ACS Ambiţia Mădălin – CS Hida 0 – 8

Clasament final:

  1. Dacia Mioveni 12 p
  2. ACS Galicea Mare 10 p
  3. CS Hida 8 p
  4. CSM Râmnicu Sărat 6 p
  5. ACS Ambiţia Mădălin 4 p

CS Hida: Alexandra Oltean, Nicoleta Oltean, Alexandra Mocan, Daria Pop, Iulia Pop, Antonia Rus, Debora Luca, Andreea Vlaic, Alexandra Gordea, Rahela Farcaş, Simona Ielciu şi Beatrice Sav. Antrenor: prof. Ciprian Mitrea

You may also like

Leave a Comment