Responsive Menu
Add more content here...


Câți operatori de jocuri de noroc online sunt licențiați în România?

by Sportul Salajean
0 comment 50 views
A+A-
Reset

Țara noastră se numără printre țările care au reglementat în urmă cu mai mulți ani domeniul gamblingului. În 2015, după înființarea Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc, a intrat în vigoarea legea potrivit căreia românii pot juca numai la case de pariuri licențiate.

Astfel, s-a dat un restart pieței agențiilor de pariuri și cazinourilor online. Unii operatori au refuzat să plătească cota solicitată din profitul pe anii anteriori și s-au retras, însă au fost și branduri importante care au obținut licenția temporară, apoi permanentă (este numită așa, deși este acordată pe o perioadă de zece ani).

Un operator de jocuri de noroc care dorește să obțină licența trebuie să plătească taxele aferente, să aibă o platformă în limba română, să accepte alimentarea contului în lei și să facă plățile în lei. De asemenea, agențiile care doresc să obțină licența trebuie să folosească sisteme de securitate cibernetică la standardele impuse, astfel încât datele furnizate de clienți să nu poate fi fraudate.

Sunt acordate licenție pe următoarele segmente: pariuri în cotă fixă, pariuri în contrapartidă, pariuri mutuale, cazinou și bingo.

În acest moment sunt 32 de operatori legali

„Lista albă” oficială a operatorilor legali poate fi consultată pe site-ul oficial al autorității, în secțiunea „Approved”. De la an la an, ea a devenit tot mai lungă, astfel că în acest moment sunt 32 de operatori licențiați, unii dintre ei deținând mai multe platforme de jocuri de noroc. Sunt foarte aproape de a obține licența și alte branduri naționale și internaționale, care vor lansa site-uri până la finalul lui 2022 sau la începutul lui 2023.

„Informăm toți jucătorii, că în conformitate cu prevederile art.22 alin.(6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc:

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activități de jocuri de noroc la distanță, așa cum sunt definite la art.10 alin.(1) lit. h)-n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N.”, se menționează pe site-ul autorității, în dreptul listei cu operatorii legali.

Reglementarea este în beneficiul jucătorilor

Beneficiile unei piețe reglementate sunt mai multe decât îți pot imaginea amatorii de jocuri de noroc, întrucât există o autoritate care veghează ca jocurile lor să fie respectate. În primul rând, clienții cazinourilor licențiate pot fi siguri că operatorii nu „umblă” la Payout-ul jocurilor, întrucât reprezentanții statului verifică periodic softurile.

În al doilea rând, jucătorul se poate adresa Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc în cazul în care contul îi este blocat fără motiv, sau dacă înregistrează o cerere de retragere, dar banii întârzie să îi intre în „buzunar”.

Operatorii legali sunt branduri serioase, care nu riscă să își compromită imaginea de dragul unui profit punctual. Astfel, este respectată întocmai litera legii și în ceea ce privește obligativitatea verificării identității, prin care „li se închide ușa” celor care încă nu au îndeplinit vârsta legală pentru jocurile de noroc și sunt descurajați cei care încearcă să spele bani prin intermediul gamblingului.

De asemenea, un operator legal reține și virează către bugetul statului impozitul aferent pentru fiecare retragere, astfel că jucătorii nu trebuie să își facă griji în privința faptului că ar putea fi acuzați de evaziune fiscală. Ei se pot concentra doar pe distracție.

You may also like

Leave a Comment