Responsive Menu
Add more content here...


Casă de tip familial la Stârciu

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 106 views
A+A-
Reset

Centrul de zi pentru copii din Stârciu va fi predat Consiliului Judeţean Sălaj, care în perioada următoare va deschide acolo o casă de tip familial. “Vom angaja 6 – 7 oameni din comună, deoarece aceasta va fi şi o condiţie”, a spus primarul Florian Sur


În ultimii ani, autorităţile locale din Horoatu Crasnei au pus accentul şi pe activităţile culturale, sociale şi de învăţământ.

Astfel, instituţiile publice  se află în stare bună, iar la Stârciu a fost inaugurat  şi un modern centru de zi pentru copii.

Din păcate, activitatea centrului nu a fost una conform aşteptărilor. Astfel, investiţia nu şi-a găsit ţinta.

Mai mult, amplasamentul a provocat cheltuieli de administrare destul de mari.

Ca urmare, Primăria şi Consiliul Local au încercat să găsească soluţii.

După cinci ani de la construirea centrului, acesta îşi va schimba destinaţia şi va fi preluat de Consiliul Judeţean Sălaj.

Mai exact, centrul de zi pentru copii îşi va schimba menirea, astfel că acolo va fi deschisă o casă de tip familial.

Schimbarea o să fie benefică şi pentru localnici, având în vedere că noua casă va crea mai multe locuri de muncă.

De altfel, una dintre condiţiile acestei înţelegeri a fost ca la viitoarea casă de tip familial să fie angajaţi doar locuitori ai comunei Horoatu Crasnei.

Sunt cheltuieli mari cu acel centru şi am decis să îl predăm celor de la Consiliul Judeţean Sălaj, care de la 1 iulie vor deschide o casă de tip familial. Vor fi aduşi 14 copii şi e un câştig pentru noi din multe puncte de vedere. O dată, vom avea mai mulţi copii la şcoală, iar noul centru va crea noi locuri de muncă. Vom angaja 6 – 7 oameni din comună, deoarece aceasta va fi şi o condiţie. Consiliul Judeţean a început deja să aducă îmbunătăţiri la clădire şi nu mai trebuie să folosim bani de la comună. Există discuţii ca în zonă să se mai facă o casă de tip familial, tot de cei de la Consiliul Judeţean”, a spus primarul Florian Sur pentru Ştiri din Sălaj.

În aceste centre se asigură accesul copiilor şi tinerilor pe o perioadă determinată la găzduire, îngrijire de tip familial, educaţie de tip formal şi informal, sprijin emoţional, consiliere, educaţie pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, precum şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale.

You may also like

Leave a Comment