Responsive Menu
Add more content here...


Casa de tip familial de la Stârciu, pregătită să-şi deschidă porţile

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 69 views
A+A-
Reset

Toate demersurile au fost finalizate şi în săptămâna care urmează va avea loc şi concursul pentru angajare. Sunt aşteptaţi în special locuitorii comunei, însă aceasta nu este o condiţie pentru a obţine postul pus la “bătaie”


În satul Stârciu din Horoatu Crasnei, timp de câţiva ani a funcţionat un centru de zi pentru copii. Din păcate, activitatea centrului nu a fost una conform aşteptărilor autorităţilor locale şi ca urmare, în acest an, locaţia a fost cedată Consiliului Judeţean Sălaj.

Autorităţile judeţene nu au continuat pe aceeaşi lungime de undă şi au decis că este oportun schimbarea centrului de zi pentru copii într-o casă de tip familial. Tranzacţia a fost pe placul Primăriei şi Consiliului Local Horoatu Crasnei, mai ales că erau nişte costuri mari cu centrul de la Stârciu.

În plus, odată cu deschiderea acestei case de tip familial, la şcoala din comună vor fi mai mulţi copii şi mai mult, se creează şi locuri noi de muncă. Că veni vorba de locurile de muncă, să spunem că în săptămâna care urmează va avea loc şi un concurs de angajare. De toate aceste demersuri se ocupă cei de la Consiliul Judeţean Sălaj.

“În zilele următoare este un concurs pentru angajare la casa de tip familial de la Stârciu, cei de la Consiliul Judeţean se ocupă de acest aspect. Nu ştim cine s-a înscris la acest concurs, dar ar fi bine ca acolo să fie angajaţi din comună, deşi nu este un criteriu acest aspect”, ne-a declarat Florian Sur, primarul comunei Horoatu Crasnei.

Să spunem că acest concurs va avea loc la data de 11 decembrie la Centru de Zi pentru copii de la Nuşfalău. Conform celor spuse de Florian Sur, casa de tip familial de la Stârciu îşi va deschide porţile după terminarea vacanţei cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

După cum ne informa primarul comunei Horoatu Crasnei, în acest spaţiu ar urma să ajungă 14 copii din totalul celor peste 180 care se află în prezent în centrele din Jibou, Şimleu Silvaniei sau Cehu Silvaniei. Reamintim că până în anul 2020, toate centrele de plasament urmează să fie închise şi să se treacă la îngrijirea de tip familial.

În aceste centre se asigură accesul copiilor şi tinerilor pe o perioadă determinată la găzduire, îngrijire de tip familial, educaţie de tip formal şi informal, sprijin emoţional, consiliere, educaţie pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, precum şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 4 decembrie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

You may also like

Leave a Comment