Responsive Menu
Add more content here...


Carte de gramatică apărută la Editura „Caiete Silvane”

by Mihai POP
0 comment 356 views
A+A-
Reset

La Editura „Caiete Silvane”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj și al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, a apărut cartea semnată de profesoara Viorica Pop, „Gramatica limbii române – noţiuni teoretice şi exerciţii. Pentru elevi, învăţători şi profesori, Evaluare Naţională, admitere învăţământ superior, definitivat, grade didactice”. Volumul a fost publicat în cadrul colecției „Didactica”.

„În această lucrare mi-am propus o abordare teoretică clară, ilustrată cu o mare varietate de exemple adecvate, uşor de înţeles şi de reţinut, evidenţiind convergenţa dintre conţinut şi obiective, care să asigure învăţarea, respectiv succesul. Explicaţiile conţin numeroase exerciţii structurale, unele rezolvate, altele propuse spre rezolvare, încât candidatul să aplice şi să-şi verifice cunoştinţele din capitolul respectiv”. (Prof. Viorica Pop)

„Experienţa dobândită de autoarea Viorica Pop este evidentă în felul cum sunt ordonate cunoştinţele esenţiale, precum şi selectarea textelor care pornind de la atare convingere – unele fiind maxime cu valoare educativă – conduc spre ispita de a experimenta, lăsând câmp liber analizei şi apoi sintezei finale, definitorii. Unitatea de structură – unitate didactică de cristalizată originalitate – mă îndreptăţeşte să numesc această culegere de texte cu noţiuni de gramatică «O călăuză întru realizare». Este o călăuză pentru elevii ce se pregătesc pentru examenul de Evaluare Naţională, pentru învăţătorii şi profesorii care au de susţinut examene de titularizare, definitivat sau grade didactice, pentru absolvenţii de liceu doritori să urmeze cursurile învăţământului superior… O recomand cu încredere celor vizaţi, pentru că fiecare detaliu oglindeşte interes, dragoste pentru «Doamna frumoasă, Limba Română»”. (Prof. Iuliana Pintea)

„Născută pe plaiul Ardealului, în pitorescul sat Podişu, din comuna Ileanda, judeţul Sălaj, localitate situată pe cea mai înaltă terasă a Someşului, Viorica Pop a învăţat la Liceul din Ileanda, apoi şi-a desăvârşit studiile la Universitatea «Babeş-Bolyai» din Cluj-Napoca, Facultatea de Filologie, pe care a absolvit-o în 1973. Viorica Pop a păşit pe poarta Şcolii Gimnaziale Şimişna, ca profesor de Limba şi literatura română, cu multe speranţe şi cu entuziasmul tinerilor de 23 de ani, având o bogată zestre de cunoştinţe ştiinţifice acumulate pe băncile facultăţii clujene. Profesoara Viorica Pop şi-a înţeles menirea, onorându-şi calitatea de dascăl în aceeaşi unitate şcolară vreme de peste 50 de ani. A îndrumat zeci de generaţii de elevi, cărora le-a insuflat dragostea şi respectul faţă de limba noastră cea română, faţă de Pământul românesc, tradiţiile şi obiceiurile acestor locuri.” (Din Nota autoarei)

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

 

You may also like

Leave a Comment