Care sunt favoritele în acest sezon de Europa League? Cine are cele mai mari șanse la trofeu

by Sportul Salajean
0 comment 117 views
A+A-
Reset

Pentru sezonul 2023/2024 al UEFA Europa League, unele echipe se remarcă ca favorite pentru câștigarea titlului. Fiecare dintre aceste echipe vine cu propriile puncte forte și experiențe unice, ceea ce face ca pronosticul pentru acest sezon să fie unul extrem de deschis și incitant.

Cine poate să câștige marele trofeu Europa League

Dacă ne uităm la favoritele pentru UEFA Europa League sezonul 2023/2024, putem începe cu Liverpool, care este considerată favorita principală. Deși au terminat sezonul trecut al Premier League în afara primelor patru, Liverpool a făcut semnificative îmbunătățiri în echipă, inclusiv achiziționarea jucătorilor Szoboszlai, Mac Allister și Endo. Aceste adăugiri aduc un plus de forță și diversitate în jocul echipei. Cu experiența și calitatea lor dovedită în competițiile europene, Liverpool are toate șansele să fie în top și în acest sezon, iar cei care pun la pariuri pe Europa League ar trebui să îi ia în calcul.

Brighton, surpriza sezonului trecut în Premier League, unde a terminat pe locul șase, participă pentru prima dată în istoria lor în Europa League. Echipa a avut un transfer window solid și a început sezonul de Premier League în formă bună, ceea ce le sporește șansele în Europa League. Cu toate că au fost plasați într-o grupă dificilă, Brighton este considerată favorită pentru câștigarea grupei.

AS Roma, sub conducerea lui Jose Mourinho, a ajuns în finala Europa League în sezonul trecut și are cote bune pentru acest sezon. Cu toate că au avut un început de sezon mai puțin reușit în Serie A, transferurile efectuate, inclusiv aducerea jucătorilor precum Lukaku, Aouar și Renato, sugerează un potențial puternic pentru parcursul în Europa League​​​​.

Villarreal, cunoscuți sub numele de “Submarinul Galben”, au avut un început dificil în La Liga, dar rămân o forță de luat în seamă. După ce au câștigat Europa League în 2021, echipa a avut câteva schimbări, inclusiv vânzarea lui Chukwueze la AC Milan. Cu toate acestea, cu o grupă considerată relativ ușoară, Villarreal are șanse să progreseze și să creeze surprize în competiție.

West Ham United, câștigătorii Conference League din sezonul trecut, au avut unul dintre cele mai bune starturi în Premier League. Echipa a avut o fereastră de transferuri puternică și arată promițător pentru a face o figură frumoasă și în Europa League. Performanța lor solidă în campionat și experiența recentă în competițiile europene le oferă o bază solidă pentru a aspira la titlul Europa League​​​​.

Pe lângă aceste echipe, Sevilla, campioana actuală, va intra cu siguranță în cursa pentru apărarea titlului. Cu o istorie bogată în Europa League și o experiență vastă în competițiile europene, Sevilla rămâne o forță constantă în această competiție​​.

În concluzie, sezonul 2023/2024 al Europa League promite să fie unul extrem de competitiv și interesant, cu echipe precum Liverpool, Brighton, Roma, Villarreal și West Ham United având șanse reale la titlu.

sursa foto: unsplash.com

You may also like

Leave a Comment