Responsive Menu
Add more content here...


Care este situaţia reţelelor de apă şi canalizare din comuna Sânmihaiu Almaşului

Primarul Cornel Lung vine cu precizări vizavi de situaţia celor două reţele. Veştile sunt bune în ce priveşte reţeaua de apă, în timp ce pentru reţeaua de canalizare, să spunem că sunt... încurajatoare

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Subiectul reţelelor de apă şi canalizare este unul fierbinte în comuna Sânmihaiu Almaşului. Cetăţenii îşi doresc aceste utilităţi, iar administraţia locală face tot posibilul pentru a le putea oferi. Cu reţeaua de apă situaţia este aproape rezolvată, după ce autorităţile au făcut eforturi pentru ca şi comuna Sânmihaiu Almaşului să fie inclusă în măreţul proiect de aducţiune de apă de la Tarniţa. Lucrările s-au desfăşurat într-un ritm alert şi au fost finalizate la nivelul comunei în cele trei localităţi. Însă, apa va curge la robinetele cetăţenilor abia după ce va fi finalizat întregul proiect care include mai multe comune din judeţele Cluj şi Sălaj.

 

“Lucrările sunt finalizate la nivelul comunei noastre la reţeaua de apă pe POIM. Mai urmează să facem un proiect separat pentru extinderea reţelei pe strada Valea Sântă Mărie, unde sunt în jur de 30 de gospodării care nu au apă deloc. Vom face proiectul şi vom vedea unde o să-l depunem”, ne-a declarat primarul Cornel Lung.

 

În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, este bine cunoscută situaţia. Pentru a putea obţine finanţare, Primăria Sânmihaiu Almaşului s-a asociat cu Primăria Zimbor pentru a putea depune proiectul pe Anghel Salingy. Valoarea era de 47 de milioane de lei, cele două Primării primind doar 20 de milioane.

 

“Aşteptăm să semnăm contractul pentru reţeaua de canalizare. N-am primit nici măcar 50 la sută din cât am solicitat. Vedem cum o să facem să ne ajungă banii pentru a funcţiona reţeaua. Vom face o parte din comună şi ulterior ne vom axa pe extinderi pe alte surse de finanţare. Oamenii sunt supăraţi, cu toţii au aceleaşi drepturi, dar asta este situaţia”, spune primarul Cornel Lung.

You may also like

Leave a Comment