Responsive Menu
Add more content here...


Candidatul AUR la fotoliul de primar al Zalăului, proiecte pentru tineri

by Tiberius NICODA
0 comment 368 views
A+A-
Reset

Ioan Daniel Taloș, candidatul din partea AUR pentru fotoliul de primar al Zalăului la alegerile din data de 9 iunie 2024, și-a stabilit în programul său o serie de activități pentru transformarea muncipiului într-un oraș cu concepții moderne de dezvoltare și abordare a domeniilor de interes major și public.

Astfel, candidatul Ioan Daniel Taloș se consideră o alternativă viabilă și reală la actuala administrație și aspiră să conducă destinele municipiului Zalău cu onestitate și dăruire, în beneficiul celor mulți. Binele comun și bunăstarea materială și spirituală a tuturor zălăuanilor sunt scopuri pe care dorește să le servească.

În calitate de candidat la fotoliul de primar, ideile și proiectele candidatului AUR sunt concise, practice și aplicabile. Acestea sunt expuse sub forma unui pachet principal de inițiative de lucruri practice.

Astfel, Ioan Daniel Taloș consideră că trebuie să le asigure tinerilor condiţii necesare de viaţă, o pregătire profesională performantă, o educaţie în spiritul moralei creştine şi al respectului necondiţionat faţă de lege şi dreptate.

Educația reprezintă pentru AUR o prioritate naţională şi este văzut ca un sistem deschis, bazat pe valori ştiinţifice, culturale şi morale, informativ şi formativ, prin îmbinarea actorilor sociali cum sunt familia, şcoala, Biserica şi comunitatea locală. Considerăm că educația trebuie să fie bazată pe egalitatea şanselor la educaţie şi diferenţierea individuală a performanţelor.

Pentru scăderea ratei abandonului școlar politicile școlare vor fi corelate cu politicile de incluziune socială și de diminuare a sărăciei.

AUR consideră că domeniul educaţiei trebuie să beneficieze de alocări bugetare consistente, care să dea sens ideii de prioritate națională.

De asemenea, se va pune accentul pe sportul de masă și de performanță vor fi încurajate, dimpreună cu disciplinele clasice (arta, filosofia, limbile) și religia, în ideea că numai un trup sănătos într-o minte sănătoasă pot asigura baza statului și dăinuirea națiunii.

AUR este conștient de rolul fundamental al culturii și de funcția acesteia în menținerea identității naționale.

AUR va revitaliza relația instituțiilor publice cu asociațiile profesionale din domeniul culturii (literatură, muzică, arte plastice), cu organizațiile neguvernamentale pentru promovarea culturii și științei… Școlile de artă și casele de cultură pentru copii – care au un rol esențial în educație, vor fi revitalizate, precum și căminele culturale de la țară.

O dimensiune importantă a culturii este creativitatea. Dimpreună cu libertatea de exprimare, creativitatea este unul dintre cele mai puternice avantaje comparative ale unei națiuni ca România.

Împărtășesc cu voi un mesaj important despre viitorul nostru și al municipiului nostru. Este timpul să ne unim și să cerem schimbarea pe care o merităm. Priviți și ascultați cu atenție – fiecare voce contează în lupta noastră pentru o administrație locală responsabilă și transparentă”, a spus Ioan Daniel Taloș.

Material realizat de S.C. Sportul Sălăjean S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

You may also like

Leave a Comment