Când vor primi sălăjenii banii pe cardurile sociale, în decembrie 2023

by Mihai POP
0 comment 78 views
A+A-
Reset

Când intră banii pe cardurile sociale, în decembrie 2023? Vești bune pentru sălăjenii care primesc vouchere de alimente: ultima tranșă din acest an a tichetelor sociale în valoare de 250 de lei din urmează să fie încărcată pe carduri până pe data de 15 decembrie


Pentru posesorii de vouchere sociale pentru alimente și mese calde Pluxee (Sodexo), încărcarea cardurilor sociale este programată între 12 și 14 decembrie.  

Cardurile sociale reprezintă un ajutor de la guvern pentru persoanele cu posibilități financiare reduse.

Ajutorul este de 250 de lei și se primește o dată la două luni. Banii pot fi folosiți de către beneficiari pentru achiziționarea alimentelor de bază.

Voucherele de alimente se vor acorda și în 2024

Tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se vor acorda și în anul 2024, fiind parte dintr-un program pe fonduri europene. De anul viitor, plafonul de venituri până la care se acordă aceste tichete sociale ar putea fi crescut, de la 1.700 de lei la 2.000 de lei.

„Anul viitor, din programele, să spun așa, de tip social sau cu impact social pe care le avem, cu siguranță va continua programul privind voucherele de alimente, cele de 250 de lei, cu aceeași periodicitate, la două luni acordate, și va continua și programul privind pachetele alimentare pentru persoanele vulnerabile, un program care, la fel, se încheia în anul 2023, cu noua finanțare din programul Persoane defavorizate 2021-2027”, a explicat luna trecută ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Astfel, persoanele vulnerabile vor primi și anul viitor ajutoare pentru alimente. Voucherele sociale în valoare de 250 de lei urmează să fie acordate din două în două luni, de la 1 ianuarie 2024.

You may also like

Leave a Comment