Când spadele vieții și speranțele se frâng în nemiloasa luptă cu boala și cu moartea

by Tiberius NICODA
0 comment 2.1K views
A+A-
Reset

Motto: – Viața începe acolo unde frica se termină! –

Nicolas, micuţul din satul Doh (comuna Măerişte), diagnosticat în anul 2021 cu tumoare pe creier, a pierdut lupta cu boala și cu viața. Avea doar şapte anişori…

La începutul anului 2021 ,o știre care a cutremurat dar și sensibilizat inimile multor sălăjeni și nu numai, ne aducea la cunoștință nouă, lumii, că un băiețel de doar 5 ani, din satul Doh (comuna Măerişte) suferă de o maladie cruntă – tumoare cerebrală -, care i-a afectat și văzul.

Prin empatia, omenia și solidaritatea de care au dat dovadă și modul exemplar în care s-au mobilizat nenumărați oameni, s-a încercat din răsputeri și prin donații și alte moduri generoase de a ajuta familia pruncului greu încercați în lupta lor pentru familie și viață.

Au urmat tratamente, operații pentru micuțul Nicolas, drumuri pe la spitale, pe la clinici, umblet pe căi care s-au bătătorit cu disperări și cu multe speranțe.

Iată, trecură până astăzi, ore și zile,ani de chin, de îndoieli, de luptă, de speranțe venite și din partea micuțului bolnav, dar și din partea părinților și fraților acestuia…

Ca și un trăznet a picat vestea că astăzi micutul Nicolas a pierdut lupta sa cu viața și că sufletul său mare care sălășuia într-o făptură atât firavă, de mică, neprihănită, greu încercată de boală și suferință a fost chemat la Domnul, îmbogățind alaiul de cete îngerești.

Oricâte de mare și frumoasă în expresivitate este sau ar fi dulcea noastră Limba Română, orice cuvinte sunt de prisos, prea seci și prea sărace pentru a putea să aducem alinare familiei lui Nicolas în aceste nu doar grele, ci chiar de neimaginată durere pricinuită de pierderea acelui drag copil.

Ce s-a făcut, s-a încercat și ajutat pentru salvarea lui Nicolas este demn și lăudabil, de apreciat și mai ales că întotdeauna îndemnul vieții trebuie ca să fie acela că obligatorie e lupta, nu întotdeauna biruința.

Datori suntem să ne luptăm cu viața până la ultimul strop de speranță!

Bunul Dumnezeu să apere și să vegheze de-a Dreapta Sa somnul micuțului său îngeraș, să-l odihnească-n pace și liniște deplină!

Domnul să fie mereu alături de familia îndurerată și să le dea speranță că orice sfârșit se va transforma într-un nou început în lumea nevăzută dar râvnită ca viață veșnică din partea și speranța oricăruia creștin!

DUMNEZEU SĂ-L IERTE!

You may also like

Leave a Comment