Când “mama” stat este pentru unii o mumă bună și pentru cei mulți este ciumă

by Tiberius NICODA
0 comment 321 views
A+A-
Reset

Într-o recentă postare de pe pagina sa oficială, senatorul USR Marius-Virgil Bob trage un binevenit semnal de alarmă asupra modului în care guvernanții de la putere au înțeles să cheltuiască banul public

“Iată, dragi români, câteva date care arată cum românul de rând ține în spate un aparat de stat supradimensionat și ineficient!

🔴 Dintr-un total de 5,5 milioane de angajați pe care îi are România, 1,5 sunt angajați la stat. Dar asta nu e tot. Statul român deține 2️⃣1️⃣6️⃣ companii cu 8️⃣3️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣ de angajați privilegiați.

Anul acesta guvernanții au decis să le facă acestora un cadou de 900 milioane de lei prin reducerea dividendelor de la 90% la 50%. Vom vedea dacă acești bani vor merge în investiții sau, ca de obicei, în salarii și sporuri pentru cei din conducerea acestor companii, cum s-a întâmplat în proaspăt înființata agenție care controlează și monitorizează companiile de stat, unde salariile șefilor tocmai au fost mărite cu 10.000 de lei pe lună.

Hoție adevărată❗️”.

Subscriem ideii de a dezavua în cel mai temeinic mod apucăturile celora de la guvernare, care acționează pompieristic, cu heirupism și iau aidoma unui anus contra naturii măsurile ce țin de aspectele economice și sociale și în general legat de toate aspectele pe care o conducere serioasă și responsabilă a unei țări normale ar trebui ca să o aibă.

Adevărul gol-goluț al penibilei și mult prea jenantei prestații ale acelora care s-au perindat la guvernarea țării de 35 de ani încoace, este acela că un Guvern destul de mare să îţi ofere tot ce vrei este destul de puternic să îţi ia tot ce ai.

De-a lungul existenței noastre vizavi de bravii noștri pretinși conducători este acela că toleranţa şi apatia  cetățeanilor sunt ultimele virtuţi ale unei societăţi pe moarte…..

Conchidem astfel, că, soluţiile  Guvernului la o problemă este, de obicei, la fel de rea ca și problema.

Istoria ne-a învăţat că războiul cu cetățeanul contributor începe atunci când guvernanţii cred că preţul pentru agresiune este prea mic.

Până nu înţelegi ca cetățean, alegător cât de uşor este pentru ca mintea ta să fie manipulată, rămâi numai o biată marionetă în jocul altcuiva.

Sursa foto: Emoţia Cuvântului

You may also like

Leave a Comment